Tarih: 28.07.2021 16:13

İllere göre haftalık vaka sayıları açıklandı

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen koronavirüs haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaştı. Bitlis genelinde vaka yoğunluklarındaki artış devam ediyor. Tabloya göre, Bitlis’te haftalık Kovid-19 vaka sayısı, her 100 bin kişide 202,85’e yükseldi. Bitlis, vaka artış oranlarında Siirt ve Diyarbakır’ın ardından 3. sırada yer aldı.

Geçen haftaya göre Bitlis’te vaka yoğunluklarındaki artış endişe verici boyutlara ulaştı. Geçen hafta her yüz bin kişiden 122,13 olan oran neredeyse iki kata yakın artarak 202,85’e yükseldi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 17-23 Temmuz döneminde il bazında 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık Kovid-19 vaka sayılarına yer vererek, “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım. Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız.” ifadesini kullandı.

Bakan Koca, ayrıca, vaka sayıları en çok artan iller için ise yaptığı paylaşımda, ”Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Diyarbakır, Bitlis, Giresun ve Iğdır. Vaka sayılarındaki artış ve aşılanma oranları arasında ilişki var. Aşı olup tedbirlere uyun” ifadelerini kullandı.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —