Tarih: 30.03.2018 19:50

KARADENİZ’Lİ GENÇLER TATVAN VE AHLAT’I GEZDİ

Facebook Twitter Linked-in

Din Görevlileri Derneği (DİN-BİR-DER), Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) öncülüğünde Karadenizli Üniversite öğrencileri ‘’Kardeşlik Köprüsü Gençlik Buluşması Projesi’’ kapsamında Tatvan ve Ahlat’ı gezdi.

“Kardeşlik Köprüsü Gençlik Buluşması Projesi” kapsamında üniversiteli gençler Tatvan ve Ahlat’ı gezdi.

Din Görevlileri Derneği (DİN-BİR-DER), Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) öncülüğünde Karadenizli Üniversite öğrencileri ‘’Kardeşlik Köprüsü Gençlik Buluşması Projesi’’ kapsamında Tatvan ve Ahlat’ı gezdi.
Önceki gün Sabah saatlerinde ilçeye gelen yaklaşık 50 kişilik ekibi Tatvan’da Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Ahlat’ta ise İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu karşıladı. Tatvan Sahilini gezen öğrenciler, Tatvan’ın güzelliği karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.
Ahlat’ta Müftü İmamoğlu rehberliğinde gelen ekip ilk olarak Abdurrahman Gazi Türbesi’ni ziyaret etti. Daha sonra ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını da gezen üniversiteli gençler, Ahlat’ın zengin tarihi ve doğal güzellikleri karşısında oldukça etkilendiler.

Gezinin ardından konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, “Karadeniz bölgesindeki değişik üniversitelerde okuyan 50 öğrencimizi ilçemizde ağıladık. Ahlat’ımızın tarihi yerlerini gezdirerek, Ahlat’ın Türk-İslam medeniyetindeki tarihi konumunu anlattık. İlk olarak Abdurrahman Bin Muaz bin Cebel hazretleri olmak üzere birçok sahabeyi barındırdığını, Anadolu’nun kapısının Türk’lere açıldığı, Malazgirt meydan muharebesine karargahlık yaptığını, Selçukluların yurt edindiği ve Osmanlı devletinin temelini atan Ertuğrul Gazi’nin buradan göç ettiğini anlattık. Ayrıca Dünyanın en büyük Türk-İslam mezarlığı olan Selçuklu mezarlığı ile beraber bir çok tarifi eseri barındıran ilçemizi öğrencilerimize gezdirerek ilçemiz hakkında bilgilendirdik. Geziye katılan herkes Ahlat’ta bulunmaktan dolayı son derece mutlu oldu” dedi.

Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’den katılımların olduğu Kardeşlik Köprüsü Projesi kapsamında Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’da ziyaret edilecek illerde tarihi yerler ve medreseler gezilecek. Ziyaretlerin yanı sıra bölge gençleriyle de istişare meclisleri oluşturularak İslam Birliği ve kardeşlik teması işlenecek.

Ziyaret yönergesinde proje kapsamında bölgeden daha önce medrese âlimlerinin Karadeniz’e ziyaretler gerçekleştirildiği, Kardeşlik Köprüsü Projesinin ikinci ayağı olarak da Karadenizli öğrencilerin Güneydoğu Anadolu bölgesini ziyaret edeceği ve bunun yanı sıra Temmuz ve Ağustos aylarında projenin üçüncü ve dördüncü ayağının da gerçekleştirileceği belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —