Tarih: 06.06.2022 11:11

Nemrut Krater gölü kıyısında çöp toplama etkinliği düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan sınırları içerisinde Nemrut Krater Gölü ve Nemrut Kalderası’nda “5 Haziran Dünya Çevre Günü” dolayısıyla çöp toplama etkinliği düzenlendi.

Tatvan Belediyesi ve Vangölü Aktivistleri Derneği, AKUT il temsilciliği üyeleri ve doğaseverlerin katılımı ile düzenlenen etkinlik kapsamında Nemrut Kalderası ile Nemrut Krater Gölü kıyısında yapılan çöp toplama etkinliğine yaklaşık 50 kişi katıldı. Vatandaşların da katılım sağladığı çöp toplama etkinliği Nemrut Krater Gölü kıyısında son buldu.

Vangölü Aktivistleri Derneği Genel Sekreteri Maşallah Özel, “İki göl çevresinde ve kaldera içerisindeki ormanlık alanda çevre temizliği yaparak, topladığımız çöpleri araçlara yükledik. Desteklerinden dolayı Tatvan Belediyesi ve etkinliğe katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğe gönüllü olarak katılan Dilruba Ercan, Farkındalık oluşturmak amacıyla etkinliğe katıldığını belirterek, doğayı ve çevreyi korumanın tek yolunun çöp toplamak olmadığını, vatandaşların doğayı korumak ve çevreyi temiz tutmak konusunda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Etkinliğe ailesi ile katılan Sahra Nil Aksoy da, “Burada çöp topladık. Ağaçların arası biraz fazla kirliydi. Piknik yapanlar ve buraya gezemeye gelenler kirletmesin. Hayvanları seviyoruz, doğayı seviyoruz, kirletilmemesini istiyoruz. Etkinliğe katılanların hepsi çok temiz kalpli insanlar, beraber çöp topladık ve çevreyi temizledik, hepsine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —