Tarih: 14.08.2022 00:25

NEMRUT KRATER GÖLÜNDE “YAYLA ŞENLİKLERİ” DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan Belediyesi tarafından Nemrut Krater Gölü’nde “Nemrut Yayla” şenlikleri düzenlendi.

Tatvan Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Nemrut Krater Gölü Yayla Şenliklerine yurt içi ve yurt dışından binlerce kişi katılım sağladı. Yoğun ilginin olduğu Nemrut Yayla şenlikleri, davul zurna eşliğinde yüzlerce insanın halay çekmesi ile başladı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı şenlikler çerçevesinde yerel sanatçılar, halk oyunları gösterisi, çocuk şenlikleri, güreş gösterisi, bisiklet etkinliği düzenlendi. Şenlikte vatandaşlara çeşitli ikramlar dağıtıldı.

Şenlik hakkında açıklamalarda bulunan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, amaçlarının Nemrut Krater Gölünü tüm dünyaya tanıtmak olduğunu belirtti. Yaklaşık 3 bin kişinin şenliklere katılım sağladığını dile getiren Başkan Geylani, “Geçen sene Nemrut etkinliğimizi yapmıştık ama o dönem maalesef dünyayı saran bir yangın olayı vardı ve ciğerlerimiz yanmıştı. Bu yüzden bir fidan etkinliğimiz olmuştu. Bugün ise etkinliğimiz daha şenlikli ve eğlenceli. Folklor gösterimiz, spor müsabakalarımız, uçurtma etkinliğimiz ve ikramlarımız var. Nemrut Kalderasının daha iyi tanıtılması için hem Türkiye’de hem de dünyada hak ettiği yere ulaşabilmesi için etkinliklerimize devam ediyoruz. Çevre illerden ve bölgeden Nemrut’u görmeyenler bu festivalle buraya gelip görmüş oluyorlar. Doğal bir sit alanındayız. Çok geniş bir alanımız olmadığı için yaklaşık 3 bin kişilik bir katılım var. Bu alan dar olduğu için büyük etkinliğimize akşam Samida konseri ile beraber Tatvan Sahil Parkında devam edeceğiz” dedi.
Şenliğin çok güzel geçtiğini ve bundan dolayı Tatvan Belediyesine teşekkür ettiğini dile getiren vatandaşlar ise, “Geleneksel olarak her yıl Nemrut Şenlikleri ve konserler düzenleniyor. Bu konuda Tatvan Belediyesine teşekkür ediyorum. Çok güzel eğlenceli vakit geçiriyoruz. Farklı yerlerden gelen insanlar Tatvan’ımızın güzelliklerini görmesi gerekiyor. Buraya herkesin gelip görmesi gerekiyor. Buraları çok seviyoruz. Nemrut Krater Gölü Doğu Anadolu’muzun eşsiz ve doğal güzellikleri arasındadır” şeklinde konuştu.

Nemrut Dağı ve Krater Gölü Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında 2010 yılında “Mükemmeliyet Ödülü” aldı. 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü, bölge halkının yanı sıra turistlerin de en çok ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —