Tarih: 07.12.2020 23:38

OTO LASTİKÇİLERDE KIŞ LASTİĞİ YOĞUNLUĞU

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan’da zorunlu kış lastiği uygulamasının başlaması ile birlikte, kış lastiği takmak isteyen sürücüler oto lastikçilerde yoğunluk oluşturuyor. Oto lastikçileri, araçlarına kış lastiği taktırmak isteyen sürücülerde doldu.
1 Aralık Salı günü uygulamaya başlanan araçlardaki kış lastiği takma zorunluluğu sebebiyle oto lastikçilerde yoğunluk hakim. Tatvan Sanayi Sitesi’ndeki oto lastikçileri, son iki haftadır oldukça yoğun olduklarını belirterek,
“1 Aralık’ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması işlerimizi olumlu etkiledi. Son iki haftadır işlerimiz çok yoğun. Yalnızca kış lastiği uygulamasına tabi olan araçlara değil bir çok aracada kış lastiği takıyoruz. Vatandaşlar bu konuda duyarlılık gösteriyor. Sürücüler özellikle lastik değişimini son günlere bırakıyor. Yalnızca ticari araç sahipleri değil, hususi araçları olan vatandaşlarımızda kış lastiğine yöneliyor. Kış lastiği, kar ve yağmurlu havalarda kaza riskini azaltıyor. Bu sebeple vatandaşlarımız kendi araçlarınında kış lastiğini ihmal etmiyor” dediler.
Kış lastiği uygulaması her yıl 1 Aralık’ta başlayıp, 1 Nisan’da sona eriyor.
(Haber : Sefa Ahmet Kızılkaya)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —