Tarih: 23.12.2022 13:52

Rektör Elmastaş’tan Öğrencilerle Çay Sohbeti

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın, öğrencilerle gerçekleştirdiği çay sohbetleri kaldığı yerden devam ediyor. Her hafta üniversite içerisinde farklı alanlarda öğrencilerle buluşan Rektör Elmastaş, bu kez Fen Edebiyat Fakültesi kantininde öğrencilerle bir araya geldi.

“Öğrencilerin Ön Planda Tutulması Gerekir”

Çay sohbetlerinde öğrencilerin masalarında oturarak onlarla çay içen Rektör Elmastaş, öğrencilerin taleplerini ve üniversitelerine dair beklentilerini dinledi. Buluşmalar sayesinde öğrencilerin üniversitelerine bağlılıklarının ve aidiyet duygularının pekiştiğini söyleyen Rektör Elmastaş, bir üniversitede nitelikli çalışmalar yürütülebilmesi için öğrencilerin ön planda tutulması ve onlarla güçlü bir iletişim kurulması gerektiğini söyledi.
Elmastaş, buluşmalardaki önemli amaçlarından birinin de öğrencilerin kendilerini ifade etmelerine olanak tanınması olduğunu vurguladı. Rektör- öğrenci buluşmalarını çok değerli bulan Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri, kendilerine vakit ayırdıkları için Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’a teşekkürlerini sundular.

Rektör Elmastaş’a Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Ferit İzci, Prof. Dr. Mustafa Atlı ve Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, Genel Sekreter Muhammed Sami Belet ve akademisyenler eşlik etti.

Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Fen Edebiyat Fakültesi Toplantı Salonunda Fakülte akademisyenleriyle buluştu.

Rektör Elmastaş, akademisyenlere hitaben ; “Akademisyenlerin bilimsel çalışma yapmaları, bilgi ve birikimleriyle donanımlı öğrenciler yetiştirmeleri büyük bir önem arz etmektedir.  Sizden beklentilerimiz var. Sizin gayretiniz üniversitemizin başarı çıtasını yükseltecektir.” diye konuştu.

Daha sonra Fen Edebiyat Fakültesi binasında incelemelerde bulunan Rektör Elmastaş, Hebaryum laboratuvarını ziyaret ederek bölüm akademisyenlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Rektör Elmastaş’a Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Ferit İzci, Prof. Dr. Mustafa Atlı ve Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, Fen-Edebiyat 
Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nurullah Ulutaş, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hakan Çoban, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Ayşe Dilek Özşahin Kireçci, Genel Sekreter Muhammed Sami Belet, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Baş ve akademisyenler eşlik etti.

(Sefa Ahmet Kızılkaya)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —