Tarih: 14.09.2021 10:38

Rektör Elmastaş’tan, TEKNOPARK ve TEKMER’e Ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Yıldız Teknik Üniversitesi TEKNOPARK ve İstanbul Aydın Üniversitesi TEKMER’i ziyaret etti.
Rektör Elmastaş, (YTÜ) Teknopark ziyaretinde, Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahri Şahin ile bir araya gelerek faaliyetler ve yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.
Çalışmaları yerinde inceleme imkânı bulan Rektör Elmastaş, Teknoparkta çalışıp şirket kuran birçok öğrenci olmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Teknopark, öğrenicilerin eğitim hayatları sürerken iş hayatına atılabilecekleri son derece faydalı bir kurum. Bitlis ilinde de üniversitemiz öncülüğünde TEKMER onayını almış bulunmaktayız. Bu merkez aracılığıyla, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde, KOBİ’lerle bir araya gelerek işletmelere destek vereceğiz. Dolayısıyla öğrencilerimiz, eğitim hayatları sürerken iş hayatını da deneyimlemiş olacaklardır.” dedi.
Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Bitlis Teknoloji Merkezi’nin (TEKMER) başarılı olması için her türlü iş birliğine açık olduklarını ve Bitlis’i bu kapsamda ziyaret etmek istediğini ifade etti.
Rektör Elmastaş, Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahri Şahin’e iş birliği ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek en kısa zamanda kendilerini Bitlis’te ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.
Daha sonra İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezini ziyaret eden Rektör Elmastaş, burada Teknoloji Geliştirme Merkezi İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aydın Durmuş ile bir araya geldi.
Prof. Dr. Durmuş’tan (İAÜ) TEKMER hakkında bilgi alan Elmastaş, TEKMER’in, akademisyenler, öğrenciler ve mezunlar başta olmak üzere, araştırma-geliştirme ve ürün yeniliği içeren teknolojik proje fikirlerinin ticari değere dönüştürülmesi için çok önemli bir proje olduğunu söyledi.
İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aydın Durmuş, İAÜ TEKMER ile girişimcilere ve işletmelere ön kuluçka, kuluçka, kuluçka sonrası süreçlerde; iş geliştirme, mali kaynaklara erişim, yönetim, danışmanlık, mentörluk, ofis ve ağlara katılım gibi hizmetler sağlandığını ifade etti.
Rektör Elmastaş, “TEKMER projesini başarıyla yürüten merkezleri ziyaret ederek uygulama aşamasını yerinde inceleme fırsatını bulduk. Bu ziyaretlerde edindiğimiz deneyimlerle uygulayacağımız Bitlis TEKMER Projesi; yazılım, nano teknoloji, yenilenebilir enerji temalarında faaliyet gösterecektir. Bu proje ile fikir aşamasından patente, girişimcilikten uluslararası aşamaya kadar değer zincirinin tüm halkalarını desteklenecektir.” dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi TENOPARK ve İstanbul Aydın Üniversitesi TEKMER ziyaretlerinde Rektör Elmastaş’a, Bitlis TEKMER Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Yusuf Çınar ile BETAV Yönetim Kurulu Üyesi ve TEKMER Müdürü Nurdoğan Oto eşlik etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —