Tarih: 25.09.2024 19:48

TATSO Başkanı Adabağ "İş Dünyası İstişare Toplantısı"na Katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Bilal Adabağ, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilen "İş Dünyası İstişare Toplantısı"na katıldı.
TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile TOBB arasında "Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP)" ile "Kadın İstihdamı İş Birliği" protokolleri imzalandı.
Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, çalışanların alacakları net ücretlerin artırılabilmesi için gelir vergisi basamakları ve oranlarıyla prime esas ücret tavanının yeniden düzenlenmesi talebinde bulundu.
Hisarcıklıoğlu, buradaki konuşmasında, gençlere ve kadınlara nitelik kazandırarak iş gücüne katılmalarını sağlayacak ve işletmelerin ihtiyaç duyacağı alanlarda yeterli mesleki beceriye sahip iş gücüne ulaşabilmelerine olanak verecek 2 protokol imzaladıklarını bildirdi.
İş gücünün nitelik kazanması için gayret gösterdiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Kurumunca (MYK) yetkilendirilen TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezinin 81 ilde sınav ve belgelendirme hizmetlerini sürdürdüğünü anlattı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise konuşmasında, "Bugün hayata geçireceğimiz Aday Havuz Sistemi'miz ile artık işverenlerimiz İŞKUR'a kayıtlı iş arayanlara ulaşabilecek, onlara sistem üzerinden mesaj gönderebilecek ve davet edebilecekler. Böylece işverenlerimizin eleman ihtiyaçlarını en kısa zamanda gidermelerini sağlamış olacağız" ifadesini kullandı. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —