Tarih: 08.02.2021 15:53

Tatvan Belediyesi ve Bitlis AKUT Eğitimlere Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan Belediye personellerinin de aralarında bulunduğu tamamen gönüllülerden oluşan Bitlis AKUT ekibinin doğal afetlere karşı eğitimlerine devam ediyor.
Tatvan Belediyesi bünyesinde çalışmalarına başlayan Bitlis AKUT Temsilciliği her geçen gün gönüllü sayısını arttırarak meydana gelebilecek kaza ve oluşabilecek doğal afetlere karşı eğitimlerine devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yangın ve deprem eğitimlerini tamamlayan gönüllü ekipler şimdi de Bingöl AKUT temsilciliğinin gerçekleştirdiği kaza ve doğal afetlerde lojistik ve malzeme kullanımı eğitimlerini tamamladı.
AKUT’un 28. temsilciliğini açtığı Tatvan’da eğitimlerin tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, “Son zamanlarda ülke genelinde sık sık yaşanan doğal afetlere karşı Tatvan Belediyesi olarak hem ekiplerimizi kuruyoruz hem de tedbirlerimizi arttırıyoruz. Doğal afetler sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda eğitimler aralıksız devam ediyor. Bu eğitimler hayati konuda olduğu için çok uzun sürüyor. Bu eğitimler tamamlandığında ekiplerimiz, başta deprem olmak üzere her türlü afet olaylarına karşı hazır olacak. Rabbim vermesin ama afet olursa sadece Bitlis için değil, Türkiye’nin her yerinde ekiplerimiz anında görevi başında olacak. Eğitim konusunda destekte bulunan AKUT Bingöl Temsilciliğine de teşekkür ederim” dedi.

(HABER : SEFA AHMET KIZILKAYA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —