Tarih: 21.04.2022 13:42

Tatvan’da 110 göçmen yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan’da Jandarma Ekipleri Tarafından 110 Düzensiz Göçmen ve Göçmenlere Organizatörlük Yapan 2 Şüpheli Şahıs Yakalandı.
Bitlis İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca göçmen kaçakçılığı yapan şahısların takibi hakkında yürütülen faaliyet çerçevesinde Bitlis-Tatvan karayolu Küçüksu mevkiinde şok yol kontrol uygulaması icra edildi.
Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada : “Bitlis İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca göçmen kaçakçılığı yapan şahısların takibi hakkında yürütülen faaliyet kapsamında Bitlis-Tatvan karayolu Küçüksu mevkiinde 19 Nisan 2022 günü şok yol kontrol uygulamaları icra edilmiştir.
Yapılan yol kontrol uygulamaları neticesinde; 1 Adet kamyon (71 Afganistan) ve 1 adet Minibüs (39 Afganistan) içerisinde yurda yasadışı yollarla girdiği tespit edilen 110 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalanmıştır.
Yurda yasadışı yollarla giren göçmenlere organizatörlük yaptığı tespit edilen M.S.K. ve S.G. isimli şüpheliler Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile adli işlemler yapılmak üzere gözaltına alınmış, adli işlemlerinin bitimine müteakip çıkarıldığı mahkeme tarafından her iki şüpheli şahısta tutuklanarak Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir.
Yakalanan 110 düzensiz göçmen işlemlerinin ardından Bitlis İl Göç idaresine teslim edilecektir.
Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile asayiş, huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla ilimiz genelinde suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.” denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —