Tarih: 27.08.2021 14:17

Tatvan’da ‘Emek Bahçesi’ İşyerinin Açılışı Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor Merkezi’ndeki kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkı sağlayacağı ‘Emek Bahçesi’ işyerinin açılışı gerçekleştirildi.

Tatvan Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkı sağlamalarına destek olmak amacıyla ‘Emek Bahçesi’ adlı işyeri açılışı gerçekleştirildi. AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Acar tarafından açılışı gerçekleştirilen ‘Emek Bahçesi’ işyerine hem alıcılar hem de üretici kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezinde, Tatvan Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor Merkezi’nde hazırladıkları ürünleri satma imkanına erişen kadınlar bu sayede ilk ticari deneyimlerini de yaşamış oldu.

İlk etapta 70 kadının el emeği ürünleriyle kapılarını açan işyeri toplam 500 ürüne ev sahipliği yapıyor. İşyerinde el örmesi kazaklar, atkılar, oyuncak bebekler, iğne oyaları; el yapımı tablolar ve hediyelik eşyalar bulunuyor. Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, “Benzer sosyal projelerden farklı olarak Emek Bahçesi’nde kadınların, el emeği, göz nuru ürünlerini satmak için ayrıca mesai harcamasına gerek yok. Kadınlar el yapımı ürünlerini gelip işyerine teslim ederken, satışları işyerinde satış temsilcileri gerçekleştiriyor. Bu sayede kadınlar evden çıkmadan, gündelik işlerini aksatmadan ev ekonomilerine katkı sağlayabiliyor. Satılan ürünlerin üzerinde bulunan etiketli barkod sistemi sayesinde ürünün kime ait olduğu ve fiyatı biliniyor. Ürünlerin fiyatını, yapan kişi belirliyor ve satışı yapılınca ödemesi kendisine gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda internet üzerinden satış yapabilecekleri bir alışveriş sitesi de açıyoruz. Bu sayede kursiyerlerimiz farklı il ve ilçelere de ürünlerini satabilecekler. ” dedi.

İşyerinde el emeği ürünlerinin satışını gerçekleştiren kurs hocalarından Günay Çetin, “İlk günden bugüne kadar desteklerini bizden esirgemeyen Belediye Başkanımız Mehmet Emin Geylani’ye ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Acar’a çok teşekkür ederiz. Belediye
başkanımız bu güne kadar her türlü imkanı sağladı. Belediyeye ait binada öğrencilerimiz hem kurs görüyor hemde belediyemiz tarafından Tatvan Yaşam AVM’de Tatvan Belediyesi Kültür, Sanat ve Spor Merkezi’ne tahsis ettikleri işyerinde satışını gercekleştirebilecekler. Tekrardan desteklerinden dolayı belediye başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —