Tarih: 23.02.2021 14:32

TATVAN’DA ‘EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE” KONFERANSI DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından “En iyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında bayanlara yönelik “Uyuşturucu ile Mücadele Semineri” verildi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde başlatılan ve uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüldüğü proje kapsamında Tatvan Belediyesi Konferans Salonunda ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ isimli konferans düzenlendi.
Katılımcılara seminerin amacını açıklayan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, ” Öncelikle bağımlılığın ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bunlardan biri ‘kullanmanın zararı açıkça bilinse bile maddeden vazgeçilememesidir. Kişiye sorduğumuz zaman bunun yanlış ve hatalı olduğunu, kullanmaması gerektiğini bilir. Ama iradesi elinde olmadığı için bırakamaz. Bağımlılığın başka bir tanımı ise bir nesne ya da eylem üzerinde kontrolün kaybedilmesidir.” İfadelerini kullandı.
“Topyekûn mücadele vermemiz gerekiyor”
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev süresince madde kullanımına yönelik şahıslardaki fiziksel ve sosyal belirtileri aktaran Polis Memuru;”Toplumsal sorunlarla mücadele ederken kararlı olmak gerekiyor ancak kararlı olmak kadar bu konuda bilgili de olmak gerekiyor. Madde bağımlılığının gelişme, yayılma, kullanma ve temin edilme gibi evrelerinde hep birlikte topyekun bir mücadele vermemiz gerekiyor. Bu noktada “En iyi Narkotik Polisi Anne” semineri kamu kuruluşlarındaki annelerimize anlatıp farkındalık oluşmak istiyoruz “dedi.
“Mücadelede destek hatları tanıtıldı”
Semineri sonunda uyuşturucu madde kullanımın önüne geçmek adına sokak sokak gelen her ihbarın peşine düşüleceği polis ve vatandaşın bağlantısını, özel bir servis olan “Uyuma” isimli mobil uygulama ve Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı “Alo 191” hakkında bilgiler paylaşıldı.
Konferansa katılan ve ismini vermek istemeyen bir annenin yaptığı açıklamada ” Başlangıçta eşimle birlikte öğrenince çok üzüldük. Üzüldük ama uyuşturucunun bu kadar tehlikeli ve kötü sonuçlar doğuracağını bilmiyorduk. Yaşadıkça öğrendik. Duyduğumuzdaki şoku atlattıktan sonra çocuğumuzu kurtarmak için yollar aramaya başladık ve her türlü mücadeleyi yaptık. Çocuğumu öncelikle çevresinden uzaklaştırdım. Kendim çalışmaya başladım. Sadece çocuğum atlatmaya çalışmadı onunla birlikte biz de bu zorlu süreci atlatmaya çalıştık. Ama bu uyuşturucu illeti çok kötü bir şey tabiri caizse ocakları dağıtıyor. Sadece kullanan kişinin hayatını mahvetmiyor. Ailesine de zarar veriyor. Devletimiz bu süreçte bizim hep yanımızda oldu. Uyuşturucuya bulaşan çocuklarımıza destek veren memurlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Tatvan Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Tatvan Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünde çalışan bayan personeller, Tatvan Belediyesi Spor ve Kültür Merkezinde görevli hoca ve kursiyerler katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —