Tarih: 24.10.2021 13:13

TATVAN’DA MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan İlçe Müftülüğü tarafından, 2021 yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri münasebetiyle “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans düzenledi. Programa Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Muhammed Zahid Kuldaş, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Tatvan Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasına müteakip Merkez Hz Hamza Camii Müezzin Kayyımı Caner Karaoğlan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyon gösterimi ardından Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel bir açılış konuşması yaptı. Demirel; “Vefa, her şeyden önce Yüce Allah’a gönülden bağlılık, sadakat ve itaattir. Yaşadığımız çağda unutulmaya yüz tutan vefa konusunu, Peygamber Efendimizin örnekliğinde yeniden insanlığın gündemine taşımayı hedefliyoruz. İlçe Müftülüğümüzce Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında camiler, kur’an kursları,gençlik merkezi vb. mekanlarda gerçekleşti. Gerçekleştirilen etkinlikler ile haftanın, amacına ulaşmasında önemli bir katkı sağlamakta, bu programlar sayesinde, zikredilen kesimler de Mevlid-i Nebi Haftası’nın heyecan ve coşkusundan istifade etme imkânı bulmaktadırlar. Programımıza katılan bütün misafirlerimizin ve görevlilerimizin Mevlidi Nebi haftalarını kutluyorum. Konferansımıza bizleri kırmayıp davetimize icabet eden Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim Görevlisi Muhammed Zahid Kuldaş hocamıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Zahid Kuldaş kürsüye geldi. Kuldaş; ‘’Vefa, her şeyden önce Yüce Allah’a gönülden bağlılık, sadakat ve itaattir. Hiçbir şeyi ortak koşmadan muhabbet ve marifetle O’na yönelmek, ibadet ve salih amellerle O’na yaklaşmaya gayret etmektir. Öte yandan vefa, sözüyle özü bir olmaktır; sözünün ağırlığını bilmek ve sözüne sadık kalmaktır. Dostlukta ve bağlılıkta sebatkâr olmak, ailesini, akrabasını, kendini sevenleri, kendisine iyiliği dokunanları minnet ve şükranla anmak, onlarla iletişimi sürdürmek; onlara sevgi, saygı ve samimiyetle muamele etmektir’’ dedi.

Konferans sonunda İlçe Müftüsü Zahit Demirel tarafından M. Zahid Kuldaş’a hediye takdiminde bulunuldu. Ardından katılımcılara çeşitli hediyeler verildi ve ikramlar yapıldı. Toplu fotoğraf çekilmesinin ardından program sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —