Tarih: 21.12.2021 22:51

Tatvan’da tipi ve fırtına etkili oluyor

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan’da akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan tipi ve fırtına adeta hayatı durma noktasına getirdi.

Tatvan’da 2 gündür etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde ise tipi ve fırtınaya dönüştü. Yaşanan tipi ve fırtına sebebiyle birçok araç yolda mahsur kalırken bazı kazaların da meydana gelmesine neden oldu.

Tatvan-Van Karayolu Yelkenli (Reşadiye) mevkiinde 2 yolcu otobüsü tipi ve fırtına nedeniyle devrildi. Her iki Kazada ilk bilgilere göre 24 yolcu yaralandı. Kaza yerine sevk edilen ambulans ve kurtarma ekipleri yaralıları tahliye etti. Hafif şekilde yaraladığı bildirilen yolculara kaza yerine giden sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Tatvan ve Bitlis Devlet Hastanelerine sevk edildi.

Kar ve tipi nedeniyle çok sayıda araç yolda kalırken ufak çaplı bazı kazalar meydana geldi. AFAD, Karayolları, Sağlık ve Belediye ekipleri Tatvan-Van, Tatvan-Ahlat, Tatvan-Bitlis, Bitlis-Diyarbakır yollarında ihbarlar üzerine kazalara müdahale etmeye ve yolda kalanları kurtarmaya çalıştığı belirtildi.

Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğü, Tatvan-Van yolunun 0-67. kilometreleri arası ve Muş-Tatvan devlet yolunun 12-36. km’leri arası yoğun tipi nedeniyle trafiğe kapatıldığını açıkladı.

Öte yandan, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Tatvan’da eğitime 22 Aralık Çarşamba günü de ara verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —