Tarih: 19.09.2024 15:06

Tatvan’da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Yağmur altında düzenlenen kutlama programı eski Tatvan Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda, Tatvan Muharip Gaziler Derneği Temsilcisi Muhyettin Karatay günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Karatay konuşmasında,  “19 Eylül, bedeli canla ve kanla ödenmiş, bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül, Kurtuluş Savaşında Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gazileri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri ve terör örgütüne karşı kahramanca mücadele etmiştir. Hiç düşünmeden ve geriye bakmadan vatan, millet ve bayrak için yediden yetmişe emperyalist devletlerin topyekûn saldırılarına karşı mücadele ederek bize bu cennet vatanı emanet eden şehitlerimizi, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyoruz” şeklinde konuştu. 
Program, Kaymakam Dr. Remzi Demir ve İlçe Protokolünün, öğrenci ve gaziler ile hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.
Törene, Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Haşim Bildiş, Tatvan Belediye Başkanı Vekili  İzettin Pirbudak, Tatvan Gaziler Derneği temsilcisi Muhyettin Karatay, Gaziler, kamu kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —