Tarih: 10.04.2024 13:52

Tatvan'da Bayram Namazı için vatandaşlar camilere akın etti

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan’da vatandaşlar bayram namazı için sabahın erken saatlerinde Merkez İbadullah Cami başta olmak üzere tüm camileri doldurdu. İlçede saat 06.12’de kılınan bayram namazında merkezi konumdaki camilerin hemen hemen tamamı dolup taştı. 

İlçe Müftüsü Bilal Şengül, Merkez İbadullah Camii'nde, Ramazan Bayramının öneminden bahseden bir vaaz verdi. Şengül Vaazında, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği günler olduğunu belirterek,  “Dargınlık ve kırgınlıkları bir kenara bırakıp kardeşlik bağlarını güçlü kılalım ve gönlümüzden kin ve nefreti atıp Allah’tan af ve bağışlanma dileyelim.” dedi. Bayramların öneminden de bahsedilen vaaz sonunda ise Filistin’de zulüm altında olan Müslümanlar için hep birlikte dualar edildi. Vaazının ardından saf tutan vatandaşlar bayram namazı kıldı. 
Namaz sonrası  cami imamı tarafından Ramazan bayramının anlam ve önemini anlatan hutbe verildi. Bayram hutbesinde, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilerek, “Bu bereketli bayram sabahında bir yandan neşe ve sevinç duyarken diğer yandan zulüm altında inleyen kardeşlerimizin acısıyla hüzünlüyüz. Gazze’deki kardeşlerimiz sadece bayram sevincinden mahrum olmakla kalmıyor. Aynı zamanda dünyanın gözü önünde açlık, susuzluk ve her türlü yokluk içinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Anne babalar, bombalar altında can veren masum evlatlarının acısıyla feryat ediyor. Gözyaşına mahkûm edilen her bir Müslüman, zalimlerin elinden kurtulacağı bayram sabahını bekliyor.” denildi. 
Daha sonra Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, İlçe Müftüsü Bilal Şengül, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, İlçe jandarma Komutanı Aytunç Tayfur ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Adabağ vatandaşlar ile tek tek tokalaşarak bayramlaştı.
Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir,  Ramazan Bayramına  ulaşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını  ifade ederek, “Bayram namazımızı İbadullah Camii'nde eda ederek aziz hemşehrilerimizle bayramlaştık. Küslüklerin, dargınlıkların unutulduğu; birlik, huzur ve kardeşlik içerisinde bir bayram diliyorum. Ramazan Bayramı’mız mübarek olsun.“ ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —