Tarih: 16.06.2024 13:54

Tatvan'da Bayram Namazında Camiler Doldu Taştı

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan’da vatandaşlar Kurban Bayramı namazı için başta Merkez İbadullah Cami olmak üzere tüm camileri doldurdu. İlçede saat 05.20’de kılınan bayram namazında merkezi konumdaki camilerin hemen hemen tamamı dolup taştı. Camide saf tutan vatandaşlar, ilk olarak kurbanın önemi ile ilgili okunan vaazı dinledi. Cami imam hatibi tarafından bayram namazının nasıl kılınacağı ile ilgili cami cemaatine bilgi verilmesinin ardından Saat 05.20'de bayram namazı için hep birlikte saf tutuldu.  Bayram Namazının ardından okunan Bayram hutbesinde kurbanın önemine vurgu yapıldı. Cami imam hatibi tarafından okunan hutbede, kurbanın hayrın yayılmasına vesile olan bir ibadet olduğu ifade edilerek, “Kurban, Allah’ın rızasını kazanmaya, rahmet ve mağfiretine mazhar olmaya, iyiliğin ve hayrın yayılmasına vesile olan müstesna bir ibadettir. Kurban, sadakat ve fedakârlığın sembolü, takva ve teslimiyetin nişanesidir. Öyleyse kurbanlarımıza şefkat ve merhametle muamele edelim. Kurban kesimini ehil ve liyakatli insanlara bırakalım. çevre temizliğine özen gösterelim ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize kurban etinden ikram edelim. Gönüllerimiz arasındaki iyilik ve muhabbeti daha da güçlendirelim.” denildi.

Bayramları, birbirimizden uzaklaştığımız tatil günleri olarak görülmemesi gerektiği ifade edilen hutbenin devamında, “Bayramlar; ailemiz, akraba, komşu ve dostlarımızla birlikte yaşandığında bereketlenir, gerçek anlamını bulur. O halde bayram günlerini vesile kılarak; büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret edip gönüllerini kazanalım, onların dualarında yer alalım. Geçmişlerimizi hayırla yâd edelim. Çocuklarımızı hediyelerle sevindirelim; onların zihinlerinde bayramı unutulmaz bir hatıraya dönüştürelim. Yetimlere ve öksüzlere bayram neşesini tattıralım. Yaşlılara ve hastalara bayram sevincini yaşatalım. Küskünlüklere son verelim; affı kuşanalım, kırılan kalpleri onaralım. ”

Son olarak cami İmamı tarafından, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilen hutbede, "Maalesef bu bayramda da Gazzeli kardeşlerimiz mahzun kalmaya devam ediyor. Tarihin şahit olduğu en büyük vahşetlerden birini uygulayan zalimler, bütün dünyanın gözü önünde kadın,  çocuk, yaşlı demeden kardeşlerimizi katlediyor. Zalimlerin yenileceği, mazlumların zafere ulaşacağına olan inancımız tamdır. Bize düşen, bu katliamı durdurmak için insani ve vicdani sorumluluklarımızı yerine getirmek, doğru yerde durmaktır." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, İlçe jandarma Komutanı Aytunç Tayfur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, AK Parti Tatvan İlçe Başkanı Erhan Ayaz ve protokol üyeleri vatandaşlar ile tek tek tokalaşarak bayramlaştı.
Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, Cami çıkışında cami cemaati ve vatandaşlarla sohbet ederek çocuklarla yakından ilgilendi ve bayram harçlığı dağıttı. Kaymakam Demir, Kurban Bayramına ulaşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Bayram namazımızı İbadullah Camii'nde eda ederek aziz hemşehrilerimizle bayramlaştık. Küslüklerin, dargınlıkların unutulduğu; birlik, huzur ve kardeşlik içerisinde bir bayram diliyorum. Kurban Bayramı’mız mübarek olsun.“ ifadelerini kullandı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —