Tarih: 23.08.2024 12:19

Tatvan’da Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması

Facebook Twitter Linked-in

İlçe Müftülüğüne bağlı Ravza Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencileri arasında düzenlenen yarışma 40, 80 ve 120 Hadis-i Şerif olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlendi.
Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Taşdoğan’ın sunumuyla gerçekleştirilen yarışmada, öğrenciler, hadislerin Arapça metin ve Türkçe anlamını ezberden okumak sureti ile jüri önünde ter döktüler. 
İmam hatip Caner Karaoğlan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, açılış konuşmasını yapan Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğr. Gör. M. Zahid Kuldaş, tüm katılımcılara ve destek verenlere teşekkür etti.
Tatvan İlçe Müftüsü Bilal Şengül ise yaptığı konuşmada, Dinimizi anlamada ve yaşamada Hadis-i Şeriflerin önemine vurgu yaptı. Müftü Şengül, “Ravza Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, hafızlık ve Arapça eğitimlerini yaparken Hadis-i Şerif ezberleme müsabakasında da öncü olma vasfı ile yerlerini aldılar.  Bu yarışmaların halka açık olarak yapılması, toplumda Hz. Peygamber’e olan sevginin müşahede edilmesi ve teveccühün ne kadar büyük olduğunu görmek için iyi bir fırsat teşkil etmektedir. Biz bu hizmetimizle Tatvan’da önemli bir işe öncülük ettiğimizin, İslami ilimler geleneğinde esas olan bir hususu ihya ettiğimizin farkındayız. Gelecek yıllarda da Hadis-i Şerif Yarışmalarına şahit olmayı ümit ediyor ve bu yıl Tatvan’da birincisini düzenlediğimiz Hadis yarışmamıza, katılım ve katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Yarışmaya, 40, 80 ve 120 olmak üzere üç ayrı kategoride katılan talebeler, kura ile belirlenen 5’er adet Hadis-i Şerif’in önce Arapça akabinde de Türkçe mealini okudular. 
Jüri üyeliklerini, Bitlis Eren Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Dinçoğlu, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Ulugöl, ve İlçe Müftüsü Bilal Şengül’ün yaptığı yarışmada dereceye giren talebeler ödüllendirildi.
Program, yarışmada derece yapan talebelere ödüllerin verilmesi ve programa misafir olarak katılım sağlayan Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel’in yaptığı duanın ardından, kılınan öğle namazı ve yemek ikramı ile sona erdi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —