Tarih: 22.05.2024 20:09

Tatvan'da Sağanak Yağış ve Dolu Etkili Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan’da dün akşam aniden bastıran dolu ve sağanak yağış ilçede hayatı durma noktasına getirdi. Tatvan’da aniden bastıran sağanak yağış ve ardından başlayan dolu yağışı etkili hayatı olumsuz etkiledi. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar göle dönerken, ardından etkili olan dolu sebebiyle ilçe merkezi beyaza büründü. Yaklaşık yarım saat devam eden yağışlar ilçede adeta hayatı durma noktasına getirirken, şimşekler ise  geceyi adeta gündüze çevirdi. Ayrıca sağanak yağmurun etkisiyle kent merkezindeki alanlar, dakikalar içerisinde göle döndü.
Yağışların durmasıyla birlikte iş yeri sahipleri dükkanları önünde biriken dolu yığınlarını kürekle temizlemeye çalıştı. İlçe merkezinde de yer yer su taşkınları meydana geldi. İlçe merkezinde araçlar sular arasında ilerlemekte zorlanırken, bazı ev ve iş yerlerini ise su bastı. İlçe genelindeki durumla ilgili yetkililer hasar tespit çalışması başlatırken, Tatvan Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmalarla mazgallar temizlenerek, sular vidanjörlerle çekildi. 
Vatandaşlar, ilk defa bu denli bir şiddette bir yağış ile karşılaştıklarını ifade ederek, olayın şaşkınlığını yaşadıklarını ifade ettiler. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —