Tarih: 03.10.2024 19:20

Tatvan’da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Tatvan Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılına ilişkin iş ve işlemler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline ilişkin iş ve işlemler, okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmesi noktasında yapılması gereken çalışmalar, devam eden inşaat ve güçlendirme çalışmaları ile önümüzdeki eğitim döneminde yapılması planlanan sportif, sanatsal ve kültürel alandaki etkinliklikler ele alındı.
Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, 2024-2025 eğitim- öğretim yılında  uygulanacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin öğrencilerin hem zihinsel hem de ahlaki gelişimini gözeten, medeniyet kurma hedefi taşıyan bir anlayış üzerine kurulduğunu belirterek; öğrencilere kazandırdığı yeni bakış açılarını paylaştı ve bu modelin gençlerin hem akademik hem de sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçladığını vurguladı. 
Maarif Modeli'nin uygulanmasında öğretmenlerin ve okul müdürlerimizin önemli bir role sahip olduğunu ifade eden Gür, Maarif Modeli'nin ülkemize Türkiye Yüzyılı'nın inşasında büyük fayda sağlayacağını belirtti. 
Bilal Gür, “Türkiye Yüzyılı hedefimiz sadece bir ufuk değil, aynı zamanda bu aziz vatanın her ferdinin geleceğine dair güçlü bir taahhüttür. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli yeni müfredatla, öğrencilerimizin hem geçmiş hem bugün hem de gelecek üçgenini daha iyi kavraması sağlanacaktır. Eğitimin niteliğini artırmak ve çağın ihtiyaç duyduğu bilgi ve becerilerle öğrencilerimizi geleceğin dünyasında söz sahibi yapmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile yarınlarımızdan umutluyuz.” ifadelerini kullandı.
Katılımcılar ile öğrencilerin hem akademik hem de manevi gelişimlerini destekleyecek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin detaylarının konuşulduğu toplantıda, uygulama hakkında istişarelerde de bulunuldu.
Toplantıya, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, Şube Müdürü Mehmet Kara, Tatvan İlçe Şube Müdürleri, Tatvan’daki tüm okul ve kurum müdürleri katıldı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —