Tarih: 29.06.2024 00:19

Turistik Tatvan Treni" Coşkuyla Karşılandı

Facebook Twitter Linked-in

Önceki gün tarihi Ankara Garı'ndan yola çıkan, toplam 140 kişi kapasiteli "Ankara-Tatvan Turistik Treni" ile yolcular, tarihi ve kültürel değerler ile doğa harikası manzaraları görme imkanı buldu. Belirli illerde turizm amaçlı molalar veren tren, Tatvan'a geldi.
Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu,  Tatvan Kaymakamı Dr.Remzi Demir, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Protokolü, TATSO ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Tatvan Gar'ında "Turistik Tatvan Treni" ile kente gelenleri çiçeklerle karşıladı. Yolcular ve protokol üyeleri, davul zurna eşliğinde halay çekti. 
Trenin içerisinde basın mensupları, influencerlar ve özel davetlilerin de bulunduğu 140 kişilik ilk yolcu ekibi 3 gün boyunca kentin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedecek. Düzenlenen karşılama töreninde konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, yeni tren seferinin başlamasının, Bitlis'in doğal güzelliklerini, tarihi zenginliklerini ve kültürel mirasını tanıtmak adına önemli ve büyük bir adım olduğunu ifade ederek "Bitlis'in 760'ın üzerindeki tescilli yapısıyla "müzekent" özelliği taşıyan kadim bir şehir. Zirvesinden 12 ay boyunca kar eksilmeyen Türkiye'nin en yüksek üçüncü dağı olan Süphan, Kubbet-ül İslam'ın üç şehrinden biri olan Sakin Şehir unvanlı Ahlat, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ndeki Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın gönül dostu Muhammet Küfrevi Hazretleri Türbesi, İstanbul'da Eyüp Sultan Hazretlerinin kardeşi Feyzullah El Ensari Hazretleri Türbesi, zamanın üniversitesi konumundaki İhlasiye Medresesi, kentteki tarihi hanlar ve hamamlar sizlerin ziyaretini beklemektedir." şeklinde konuştu.

Vali Kaaömeroğlu, Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere ve Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren'e teşekkür ederek, "Bu tür projeler ülkemizin her köşesindeki güzellikleri tanıtmak ve turizmi geliştirmek adına büyük ve önemli adımlardır. Tüm misafirlerimize bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Keyifli bir vakit geçirmenizi diliyorum. Ankara'dan Bitlis'e uzanan büyüleyici bir yolculuğun yeni dostluklara ve güzel anılara vesile olmasını diliyorum." dedi.
Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise, turistik trenin ilk seferini gerçekleştirdiğini vurgulayarak, yolcuların 7 bin yıllık kadim şehir Bitlis'e geldiğinibelirtti. Misafirlerin Bitlis'te güzel anılar biriktireceğini ifade eden Tanğlay, "Turizm trenini karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Valimizin öncülüğünde bunun devamını sağlayacağız. Şehrimiz adına hepinize hoş geldiniz diyorum. Buradan giderken bir gönül elçisi olarak Bitlis'i, gördüğünüz bütün dostlarımıza güzel şekilde anlatacaksınız. İyi eğlenceler diliyorum." şeklinde konuştu.
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, BEÜ'nün bölgenin turizm potansiyelini artırma ve tanıtma konusundaki uzmanlığıyla dikkat çektiğini ifade ederek, "Bu tür projeler, bölgemizin turizmdeki potansiyelini ortaya çıkarma ve tanıtma açısından büyük önem taşıyor. Üniversite olarak, bu tür girişimlerin içinde yer almak ve desteklemek bizim için gurur verici" dedi.
Turistik Tatvan Treninin, Ankara’dan Tatvan’a kadar uzanan yolculuğunda birçok tarihi ve doğal güzelliği geçerek, turizmin canlanmasına katkı sağlamayı amaçladığını ifade eden Rektör Elmastaş, trenin bölgeye sağlayacağı katkılara da vurgu yaparak, "Tren seferi, Bitlis ve çevresinin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak için büyük bir fırsat. Üniversitemiz, turizmde ihtisaslaşmış bir kurum olarak bu tür projelerin destekçisi olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.
Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası(TATSO) Başkanı Bilal Adabağ, heyeti ile birlikte gelen ilk yolcuları tek tek karşıladı. Turistik Tatvan Treni’nin turizmin yeni rotası olacağını ifade eden Adabağ, TCDD tarafından Ankara – Tatvan arasında düzenlenecek olan turistik tren seferlerinin hayırlı olmasını diledi.
Karşılama töreninin ardından misafirler konaklayacakları otellere geçti.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —