Tarih: 25.05.2024 01:31

Üniversite Öğrencilerinden Ahlat Gezisi

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İletişim ve Medya Kulübü (İLMEK) tarafından, Güroymak Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak Ahlat'a tarihi, turistik, kültürel ve eğitim amaçlı bir gezi düzenlendi. Geziye yaklaşık elli öğrenci katıldı.
Gezi kapsamında, Ahlat'ın önemli tarihi ve kültürel mekânları ziyaret edildi. Katılımcılar, Ahlat-Selçuklu Mezarlığı, Ahlat Müzesi, Abdurrahman Gazi Türbesi, Erzen Hatun ve Şeyh Necmettin Türbeleri gibi yerleri gezdi. 
Gezinin eğitim ayağında, Güroymak MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Tolgay Durmuş, öğrencilere doğaya ve tarihi değerlere zarar vermeden fotoğraf çekme konusunda eğitim verdi. Eğitim ile, öğrencilerin teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı bulmaları sağlandığı ifade edildi.
Geziye, Güroymak Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Çetintaş ve diğer idari yetkililer de katıldı. İLMEK Kulüp Danışmanı Öğr. Gör. Ethem Babrak, öğrencilerin geziden oldukça memnun kaldıklarını belirterek, "Bu tür etkinlikler öğrenciler için moral ve motivasyon kaynağı oluyor. Gezi programının gerçekleşmesinde bizi destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Necmettin Elmastaş'a ve tüm üniversite yönetimine teşekkür ederiz." dedi.
Final haftası öncesi moral ve motivasyon sağlayan bu gezi programı, öğrencilere keyifli ve öğretici anlar yaşattı. İLMEK Kulübü, bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —