Tarih: 10.03.2021 13:34

Vali Çağatay :’Bitlis Türkiye’nin En Huzurlu Şehirlerinden Biri’

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ile Bitlis Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Vali Çağatay ile Milletvekili Kiler’e, Vali Yardımcısı Vekili Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, İl Genel Meclisi Başkanı Cemalettin Kinç ve bazı kurum amirleri eşlik etti.

Vali Çağatay ve Milletvekili Kiler, Bitlis OSB’de ki yatırımcılardan çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı. Vali Çağatay, gazetecilere yaptığı açıklamada,

“OSB’de güzel günlerden birini yaşıyoruz. Hayata geçirilen projeler ve yatırımlarla Bitlis’i hak ettiği güzelliklere kavuşturacağız. Şükürler olsun ki birinci OSB’de parselleri bitirdik. 44 fabrikayı bu yıl bitireceğiz. 22 işyeri açma ruhsatını imzaladık. Gelecek yıl bu dönemlerde burada 4 bin civarında Bitlisli gencimizi istihdam edeceğiz. Devletimizin olağanüstü teşvikleri var. Yatırımın teşvik edildiği bir ortam OSB’yi doldurdu. Birinci OSB’nin yanında ikinci OSB içinde çalışma başlattık. Şu anda elimizde yer talebi için 35 dilekçe var.”

Bitlis’te Artık Terörü Problem Olmaktan Çıkardık’

“Yatırımlarla kentte istihdam imkanları arttı. Geçmiş yılların aksine Bitlis’te terörü konuşmuyoruz. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun desteğiyle Bitlis’te terörü problem olmaktan çok şükür çıkardık.” Dedi.

Milletvekili Vahit Kiler ise yaptığı açıklamada “Önümüzdeki aylarda OSB’de yüzleri değil, binleri konuşacağız. Bitlis’in eksiği istihdamdı. Yatırımcıların ve girişimcilerin gayretiyle Bitlis’te işsizliği sorun olmaktan çıkaracağız. Devletimizin verdiği destek ve girişimcilerimizin çabasıyla inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Bitlis’te işsizlik birinci sorun olmaktan çıkacak. İnanmadan bu işleri başaramazsınız. Bize ve ilimize inanan yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bugün olduğu gibi önceden de iş insanları bölgeye gelip yatırım yapmak istiyordu. Ne zaman adım attılar bir yerlerde olay oldu, bomba patlattılar. Ne yazık ki insanlar yatırım yapmadı, buraya sermaye getirmedi. Güvenlik ve huzur yoksa kimse gelip yatırım yapmaz. Güvenlik güçlerimizin, İçişleri Bakanımızın koordinasyonunda burada yapılan çalışmaların karşılığını alıyoruz.

‘Bitlis Türkiye’nin En Huzurlu Şehirlerinden Biri’

Şu anda Bitlis’te var olan güvenlik ve huzur, İstanbul, İzmir ve Ankara’da yok. Günlük olay ve vaka sayısıyla Bitlis, Türkiye’nin en huzurlu şehirlerinden biri. Huzur devam ettikçe burada artık işsizliği sorun olmaktan çıkaracağız.” Dedi.

Vali Oktay Çağatay ile Milletvekili Kiler’in OSB ziyareti diğer yatırımcıların fabrikalarını gezerek devam etti. Fabrikada yatırımcılardan bilgi alan heyet burada çalışan çalışanlarla sohbet ederek onlara kolaylık diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —