Tarih: 23.08.2019 14:08

Vali Çağatay, II. Uluslararası Geleneksel Türk Mezar Taşları Sempozyumuna Katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Vali Oktay Çağatay, Ahlat’ta 22-25 Ağustos 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan II. Uluslararası Geleneksel Türk Mezar Taşları Sempozyumunun açılış törenine katıldı.  Bitlis Valiliği, Erciyes Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi Ve Ahlat Belediyesi ortaklığında düzenlenen sempozyuma, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Celil Arslan, Düzenleme Kurulu Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Sempozyumda konuşan Vali Çağatay, Binlerce yıldır Türk Tarihinin mihenk taşlarından birisi olan Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığında 8300 tespit edilmiş Mezar taşının huzurunda olduklarını belirterek,  ‘Mezar Taşları, bir vatanı o millete ait kılan tapusu ve mührüdür. Bizim tapu ve mührümüz oradadır. Bizi buradan söküp atmak isteyenler çok oldu ama başaramadılar, başaramayacaklar.’ dedi.

Bu sempozyum ile başta Türkiye olmak üzere tüm Türk Dünyasında bulunan mezar yapılarının envanter tespiti, değerlendirilmesi ve ulaşılan bilgilerin bilim çevrelerine ve kamuoyuna sunulması amaçlanmaktadır. Açılış töreni plaket takdimiyle sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —