Tarih: 28.01.2019 23:45

Vali Çağatay’dan Aile Destek Merkezi ve Kamu Kurum Kuruluşlarına Ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Vali Yardımcısı Tekin Erdemir ile birlikte Bitlis Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki Aile Destek Merkezlerini (ADEM) ziyaret etti.
İlk olarak aktif 7 kursun verildiği ve 154 kursiyerin bulunduğu Hüsrevpaşa Mahallesi’ndeki ADEM’i ziyaret eden Vali Çağatay, yetkililerden bilgi aldı. Kursiyerlerle sohbet eden Vali Çağatay, kadınların el emeği göz nuru ürünlerini de inceledi. Daha sonra 9 kursun verildiği ve 150 kursiyerin bulunduğu 4. Etap TOKİ’deki ADEM’e gelen Vali Çağatay, kurs atölyelerini gezerek bilgi aldı. Kursiyerlerin taleplerini dinleyen Vali Çağatay, “Kadınlarımıza yönelik hizmet veren Aile Destek Merkezlerimizi ziyaret ettik. Kurslar sadece bir araç. Amacımız kadınları evden çıkarabilmek, onların sosyalleşmesini sağlamak. En önemlisi de kadınlara özgüven kazandırarak kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlamak. Bu güzel hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Vali Yardımcısı Tekin Erdemir ile birlikte kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etti.
Vali Oktay Çağatay, Vali Yardımcısı Tekin Erdemir ile birlikte ilk olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını (SYDV) ziyaret etti. Vakıf Müdürü Yeter Pürmüs’ten çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Çağatay, 2018 yılında 2 bin 262 ihtiyaç sahibi kişiye giyim ve ayakkabı yardımının yapıldığı ‘Hayır Çarşısı’nı gezdi. Daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bitlis Şube Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Çağatay, Şube Müdürü Nurgül Bulutlu’dan avlaklar, kaçak avcılara yönelik idari yaptırım cezaları ve tazminat bedelleri hakkında brifing aldı. Ardından Kızılay Aşevine geçen Vali Çağatay, Kızılay Bitlis Şube Başkanı Hayrettin Çoban’dan bilgi aldı. Vali Çağatay, Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Bitlis Belediyesinin desteğiyle her gün 467 kişiye sıcak yemek dağıtımının yapıldığı aşevinde incelemelerde bulundu. Vali Çağatay, son olarak kadınların el emeği göz nuru ürünlerini satışa çıkardığı Bitlis Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi ve El Sanatları Evini ziyaret etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —