Tarih: 25.01.2019 16:12

Vali Çağatay’dan güvenlik güçlerine moral ziyareti

Facebook Twitter Linked-in

PKK mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak/barınakları imha etmek maksadıyla, Sehi Ormanları bölgesinde geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler, hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece ölçüldüğü Bitlis’te, karla kaplı dağlarda PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlarını kararlılıkla sürdürüyor.Çobansuyu mevkiinde konuşlu geçici üst bölgesine helikopterle gelen Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Oktay Çağatay, terörle mücadelenin kahramanları Mehmetçik’e moral ziyaretinde bulundu. Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma Komutan Yardımcıları Albay Nuri Serkant Kara ve Albay Nihat Pullu’dan operasyon hakkında bilgi alan Çağatay, ardından Mehmetçik ile tokalaştı.

Vali Çağatay, Sehi bölgesinde Valiliğin sorumluluğunda ve Jandarma Bölge Komutanlığının koordinesinde, çok ciddi bir operasyon yürütüldüğünü söyledi. Operasyona, Jandarma Bölge Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı personelleri ile güvenlik korucularının katıldığını belirten Çağatay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:”Sehi bölgesinde çok ciddi bir operasyon yürütülmektedir. Bölücü terör örgütü mensuplarına ve onların sığınaklarına karşı arama/tarama faaliyetleri devam ediyor. Arkadaşlarımız araziye hakim. Şimdiye kadar ciddi anlamda malzeme ele geçirildi. Buralar bölücü terör örgütünün yaşayamayacağı alanlar. İnşallah bütün memleket topraklarından son terörist temizleninceye kadar arkadaşlarımızın mücadelesi ve bizimde desteklerimiz devam edecek. Jandarma Bölge Komutanlığımızın tüm personellerine, korucularımıza Allah’tan yardım ve sağlık diliyorum. İnşallah bölgemizin huzuru zirveye ulaşacaktır.”Ardından Vali Çağatay, Tuğgeneral Yalçınkaya ile birlikte helikopterle operasyon alanını havadan inceledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —