Adilcevaz Turizm, Kültür ve Kalkınma Çalıştayı Başladı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Adilcevaz Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilen “Adilcevaz Turizm, Kültür ve Kalkınma Çalıştayı” başladı.

ADİLCEVAZ 6.09.2024 16:54:00 607 0
Adilcevaz Turizm, Kültür ve Kalkınma Çalıştayı Başladı

Çalıştay, ilçenin sahip olduğu turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve kültürel kalkınmayı hızlandırmak amacıyla düzenleniyor. 
Açılış konuşmasını yapan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Adilcevaz'ın sahip olduğu turizm değerlerinin yeterince tanıtılmadığına dikkat çekerek, bu çalıştayın bölgenin kalkınması için önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Rektör Elmastaş, Adilcevaz, Van Gölü kıyısında bulunması, Süphan Dağı gibi doğal güzelliklere sahip olması ve tarihi dokusuyla büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu, Üniversite olarak bu zenginlikleri daha geniş kitlelere tanıtmak ve turizme kazandırmak için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Rektör Elmastaş, “Bitlis turizmini harekete geçirmek üzere bizlere böyle önemli bir misyon yüklendi. Bizler turizm alanında ihtisaslaşmayı seçerken Bitlis'in sahip olduğu kaynakları tespit ederek ve bundan sonraki süreçte kentin kalkınması sürecine öncü aktör olabileceğini düşündüğümüz turizmi tercih ettik. Bununda yerinde bir karar olduğuna inanıyoruz. İşte tamda bu noktadan hareketle bizler bazı çalışmaları başlattık. Bazı projelerimiz var. Bu projelerimizden bazıları, Bitlis evi projesi, Van Gölü kıyısında bazı alanları kullanıp hayata geçireceğimiz uygulama oteli kurma gibi projeler. Adilcevaz ilçemiz kendine has doğal güzellikleri ve özellikleri var. Van Gölü'ndeki mikrobiyalitlerin yine en güzel örnekleri Adilcevaz ilçemizde bulunuyor. Bir tarafında Süphan Dağı, diğer tarafta kültürel varlıklar açısından çok zengin bir alan. Urartulardan günümüze kadar, Osmanlı dönemine kadar önemli eserler var. Aynı zamanda burası bir göller yöresi. Burada Van Gölü'nün dışında, Arin ve Aygır gölü gibi birçok göl mevcut. Dolayısıyla Adilcevaz ilçemiz hem doğal hem de kültürel manada çok zengin bir ilçemiz. Bizlerde bu tür çalıştaylarla bu zenginlikleri daha ön plana çıkarmaya çalışacağız. Kentin turizm ve kalkınmasın gereken desteği sunmaya çalışacağız. Ben bu vesile ile oldukça önemli olan bu değerli çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen Adilcevaz MYO müdürümüz Sebahattin Koç hocamız ve ekibi başta olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyor, çalıştay sonucunun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Çalıştayda bir konuşma yapan Adilcevaz Kaymakamı Nurhalil Özçelik, ilçenin turizmle kalkınmasının önemine dikkat çekerek, "Adilcevaz’ın zenginliklerini tanıtmak için elimizden geleni yapacağız ve bu tür etkinliklerle önemli adımlar atacağız," ifadelerini kullandı. 
Adilcevaz Belediye Başkanı Abdullah Akbaba ise, çalıştayın ilçe için bir dönüm noktası olabileceğini belirterek, "İlçemizin doğal ve kültürel güzelliklerini turizme kazandırmak için hep birlikte çalışacağız. Bunun ilk adımı olarak yüksekokulumuzla birlikte bu gün ilk çalıştayımızı yapıyoruz. İlçemizin değişim ve dönüşümü için farklı kurum ve kuruluşlarla devam eden projelerimiz var. İnşallah her geçen gün ilçemiz biraz daha turizm şehri olmaya yaklaşacak. İlçemiz her anlamda değerleri olan önemli bir ilçe. Bizlerde bu değerleri tek tek ortaya çıkararak hak ettiği konuma taşımaya çalışacağız. Bu vesile ile katkı sunan herkese teşekkür ediyor, çalıştay sonucunun hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
Çalıştay, çeşitli oturumlarla devam etti. İlk oturumda, kültür ve inanç turizmi için elverişli alanların belirlenmesi, konaklama imkanlarının iyileştirilmesi gibi konular tartışıldı. Moderatörlüğünü Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr.Üyesi Sebahattin Koç’un yaptığı oturumda, bölgedeki mevcut turizm potansiyelinin geliştirilmesi için gerekli adımlar ele alındı. Öğle yemeğinin ardından yapılan ikinci oturumda ise Süphan Dağı merkezli dağcılık ve kış turizmi başlıkları ele alındı. Doç. Dr. Mehmet Kahyaoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği bu oturumda, Adilcevaz’ın doğal güzelliklerinin kış turizmine kazandırılması için yapılması gereken projeler üzerinde duruldu.
Çalıştaya Bitlis Vali Yardımcısı Kübra Sivaslıoğlu, Adilcevaz Kaymakamı Nurhalil Özçelik ve Adilcevaz Belediye Başkanı Abdullah Akbaba, akademisyenler, yerel yöneticiler, turizm sektörü temsilcileri ve davetliler katıldı.

 

 

 

Kaymakam Demir, Bayramda Güvenlik Güçlerini Ziyaret Etti

Vali Karakaya’dan Bitlis Devlet Hastanesine Bayram Ziyareti

Bitlis’te Kolorektal Kanser Farkındalık Etkinlikleri Sürüyor

Müdür Güzeltaş’tan 112 Çağrı Merkezi’ne Bayram Ziyareti

Tatvan Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi Kız Tenis Takımı, Türkiye Finallerinde

Çocuk Evleri Sitesinde Kalan Çocuklardan Vali Ahmet Karakaya’ya Bayram Ziyareti

Tatvan'da Bayram Namazında Camiler Doldu Taştı

Tatvanlı Minik Öğrenciler Geleneksel Bayramlaşma Kültürünü Yaşatıyor

Tatvan Kaymakamı Demir, Cami ve Gençlik Merkezini Yerinde İnceledi

110 Yaşındaki Meymi Yıldırım’a Anlamlı Ziyaret

AK Parti Heyetinden Bitlis Esnafına Ziyaret

Selahaddin Eyyubi Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi Türkiye Finalleri’nde

Bitlis’te Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Toplantısı

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı'ndan “Asırlık Çınarlara” Anlamlı Ziyaret

Bitlis’te “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi Devam Ediyor

Bitlis’te Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Sürüyor

Bitlis’te uyuşturucu satıcılarına şafak operasyonu

Tatvan’da “Kırsal Kalkınma Yatırımları Hibe Destek Programı” Toplantısı

BEÜ’de “Motosikletle Güvenli Sürüş” Semineri

Bitlis'te İl Asayiş, Güvenlik ve İstihbarat Toplantısı yapıldı

Bitlis İl Müftüsü Koçak göreve başladı

Bitlis’te Karla Mücadele Çalışmaları

Bitlis’te Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Ziya Eren Spor Lisesi, 3x3 Basketbol Gençler Erkek Grup Müsabakalarında Grup Birincisi Oldu

Bitlis, Uluslararası Film Festivaline Hazırlanıyor

Bitlis’te Sezaryen Oranları ve Normal Doğum Eylem Planı Toplantısı

Bitlis Belediyesi Yetim Ailelerle İftar Programında Buluştu

Bitlis’te Ramazan Coşkusu, İlahi Konseri ile Devam Etti

BEÜ’nün 12 Projesi ÜNİDES Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

Vali Karakaya'dan Anlamlı İftar Programı

Yükleniyor

Vedat Demiröz Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na atandı

Erkılınç: "Hileli Trafiklerde ‘Ağır İhlal’ Maddesini Uygulayacağız"

BİK Genel Kurulu Temsilcileri Seçimi Gerçekleştirildi

BİK Genel Müdürü Erkılınç: "Zam Oranları Hassas Dengeler Gözetilerek Belirlendi”

Erkılınç: “Kurumumuz Resmî İlan Hakedişlerinin Garantörüdür”

Şubat ayı işsizlik oranı yüzde 8,7 oldu

Mart Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

TÜİK İşsizlik Rakamlarını Açıkladı

BİK Genel Müdürü Erkılınç: “Korkmadan hakikati konuşacağız”

Bitlis Dahil 32 ilde oy verme saati 07.00 - 16.00 arası olarak belirlendi

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adaylığından çekildi

Mehmet Emin Geylani İlk İcraatını Gerçekleştirdi

Başkan Geylani, Mazbatasını Alıp Göreve Başladı

Kaymakam Özkan’dan “hayırlı olsun” ziyareti

AK Parti heyetinden Kaymakam Özkan’a ziyaret

Başkanı Aksoy’dan Veda Mesajı

HDP Tatvan’da sonuçlara itiraz edecek

TATVAN SEÇİM SONUÇLARI

BİTLİS İL GENELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

TATVAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI AK PARTİ ADAYI M.EMİN GEYLANİ KAZANDI

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Ekim Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Eylül Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Temmuz Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Haziran Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

EYLÜL AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

TEMMUZ AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

ASGARİ ÜCRET 8506 TL OLDU

İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Açıklandı

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu SMA hastası Ece zamanla yarışıyor

Karatay: Ben ‘hurma yemeyin’ dedim ama…

Tuz yiyerek zayıflayabilirsiniz!

Halsizliğin bir numaralı düşmanı!

Ayak mantarı tedavisi

Popüler sivilce ilacı öldürüyordu!

Karpuz tohumunu kaynatıp içerseniz…

Kafa kaşıntısı neden olur?

Van, Bitlis ve Hakkari’de “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” eğitimi

YÖK’ten Fenerbahçe Üniversitesi’nde inceleme

Rehberler Antalya’da buluştu

İzmirli gençlerden ‘Enginarlı’ lezzetler

‘Beğeni bağımlılığı artırıyor’

Özel kurumlar ortaokul öğrencileri için yurt açabilecek!

Bahçeşehir Robotik Takımı Amerika’dan 2 ödülle döndü

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 27 20 2 5 42 65
3.Samsunspor 28 15 7 6 12 51
4.Beşiktaş 27 13 6 8 14 47
5.Eyüpspor 28 12 8 8 9 44
6.İstanbul Başakşehir 27 11 10 6 6 39
7.Göztepe 27 10 9 8 10 38
8.Gazişehir Gaziantep 27 11 11 5 0 38
9.Kasımpaşa 28 9 8 11 -3 38
10.Trabzonspor 27 9 9 9 12 36
11.Antalyaspor 28 10 12 6 -20 36
12.Konyaspor 28 9 12 7 -6 34
13.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
14.Alanyaspor 28 8 13 7 -10 31
15.Sivasspor 28 8 14 6 -8 30
16.Bodrum FK 28 8 14 6 -11 30
17.Kayserispor 27 7 11 9 -14 30
18.Hatayspor 27 4 16 7 -22 19
19.Adana Demirspor 27 2 21 4 -39