Ahlat’ta Malazgirt Zaferi’nin 954. Yıl Dönümü Kutlamaları Başladı

Malazgirt Zaferi’nin 954’üncü yıl dönümü kutlamaları, tarihi ve kültürel önemiyle öne çıkan Ahlat ilçesinde coşkulu bir şekilde başladı.

AHLAT 23.08.2025 15:43:00 580 0
Ahlat’ta Malazgirt Zaferi’nin 954.  Yıl Dönümü Kutlamaları Başladı

Malazgirt Zaferi’nin 954’üncü yıl dönümü kutlamaları, tarihi ve kültürel önemiyle öne çıkan  Ahlat ilçesinde coşkulu bir şekilde başladı.
Program; şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarn okunmasıyla başladı. Ardından sahne alan mehteran takımı, izleyicilere coşkulu ve anlam yüklü bir gösteri sundu.
Programın açılış konuşmasını yapan Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Malazgirt Zafer’nin bir savaşın galibiyeti değil, Sultan Alparslan'ın cesaretiyle Anadolu'yu ebedi yurt yapan tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, “Aziz milletin şanlı tarihine altın harflerle yazılan Anadolu'nun kapılarını ebediyen açan 1071 Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümünü ve Ahlat etkinliklerini hep birlikte idrak etmenin Mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Malazgirt Zaferi bir savaşın galibiyeti değil, Sultan Alparslan'ın cesaretiyle Anadolu'yu ebedi yurdumuz yapan tarihi bir dönüm noktasıdır. O gün atılan adım inşallah bugün bizlere vatan kılınan bu toprakların da temelini oluşturmuştur. Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin güçlü destekleriyle düzenlenen bu etkinlikler konserlerde söyleşiler kültür kadar, geleneksel spor müsabakalarına kadar, kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede bu tarihi ruhu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için büyük bir anlam taşımaktadır. Bizler şuna inanıyoruz ki Malazgirt ruhu milletimize daima güç verecek, kardeşliğimizi, 1000 yıllık kardeşliğimizi daha da pekiştirecek ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde şekillenen Türkiye yüzyılı vizyonunun en sağlam dayanaklarından birisi olacaktır. Bu vesileyle başta Sultan Alparslan olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi, kahraman gazilerimizi de minnetle yad ediyoruz. Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.
AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu da İsrail’in kadın ve çocuk demeden yaptığı soykırıma değinerek, “Her zaman yaramız olan dünyanın gözü önünde devam eden bir vahşeti lanetleyerek İsrail'in Kadın demeden, çocuk demeden, bebek demeden vahşice, hunharca yapmış olduğu soykırımı lanetleyerek sözlerime başlamak istiyorum. Bugün aslında burada konuşmamız gereken, dikkat çekmemiz gereken En önemli konu 954 yıl önce Malazgirt'te başlayan etnik kökenine bakmaksızın, ırkına bakmaksızın bu memleketin mayasını yoğurmak için, bu memleketin kaderini birleştirmek için bir araya gelmiş insanların burada göstermiş olduğu o muhteşem mücadeleyi günümüze taşımak için bu etkinlikleri yapıyoruz. Yani bugün Türkiye hem bölgede hem dünyada söz sahibi bir ülke olacaksa bugün Filistin'deki mazlum kardeşlerimizin sesine daha büyük ses olacaksak, onların mücadelesine daha büyük mücadele katacaksak sadece Filistin'de değil dünyanın dört bir yanında süren ölümlere, süren katliamlara daha yüksek ses çıkaracaksak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın her platformda sesini yükseltecek bir gücü, bir mukavemeti ona vereceksek işte 954 yıldır süren bu mücadeleyi daha da zirveye taşımak için birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi her zamankinden daha güçlü tutmak zorundayız. İşte bugün hamdolsun cumhurbaşkanımız ve Cumhur İttifakımız önderliğinde terörsüz Türkiye olarak daha önce de başlattığımız ama bir daha kardeş kanını durdurmaya, bölgede birliği, beraberliği, sükuneti tesis ve temin etmek için Cumhur İttifakı olarak yürütmüş olduğumuz terörsüz Türkiye projemizde Ahlat etkinlikleri bu sene bir başka anlamlı bu sene bir başka manidar” ifadelerini kullandı.
Törende konuşan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Malazgirt Zaferi’nin yalnızca bir askeri zafer değil, aynı zamanda milletimizin birlik ve beraberliğinin sembolü olduğunu vurguladı. Başkan Tanğlay, “Atalarımızın ortaya koyduğu birlik ruhunun bugün de sürmesi en büyük temennimizdir. Gazze’de yaşanan zulmün sona ermesi için dualar ediyoruz. Ayrıca 25 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Bitlis ve Ahlat’ta misafir edecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Ecdadımızdan miras aldığımız bu ruhu, bugün de aynı inanç, kararlılık ve kardeşlik şuuruyla yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur.
22-26 Ağustos tarihleri arasında birbirinden kıymetli programlarla dolu olacak bu anlamlı buluşmaya tüm halkımızı Ahlat Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ne (Çarho) davet ediyorum.” dedi.
Okçular Vakfı Genel Müdürü Ali İhsan Öz, Ahlat’ın zafer kapısı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Bu yıl Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümünü kutlamak üzere burada bulunmaktayız. Sultan Alp Aslan sadece bir savaş kazanmadı kahraman ordusuyla. Aynı zamanda bu toprakları ebedi vatan mührünü vurdu. Bu ruhun mirasçılarıyız. Ahlat zaferin kapısıdır. Biz Okçular Vakfı olarak 9 yıldır bu etkinliği sürdürmenin ve gelecek nesillere aktarmanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.”
Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez ise, Anadolu'daki Türk varlığının temeli olan 1071 Malazgirt Savaşı öncesinde Sultan Alparslan’ın karargahını Ahlat’a kurduğunu ifade ederek, “Malazgirt ovasına buradan hareket etti. Kazanılan zafer sonrasında savaşta şehadet şerbetini içerek şehit düşen askerlerimiz Ahlat'a defnedildi. Bağrından misafir ettiği binlerce şehidin ihtişam olan mezar taşları ve zarif kümbetler 700 yıldan beridir tarihe tanıklık etmeyi sürdürürken Ahlat'a müstesna bir görünüm de kazandırdılar. Ahlat'ın kabristanları ölümü güzelleştirirken Türklerin Orta Asya'dan getirdiği sanatına an be an sahne olurken bu topraklara kök salışımızın sahip oluşumuzun belgeleri ve tapu kayıtları oldular. Bugün burada tekrar muhabbet ile kucaklaşırken, bugün Malazgirt ruhu şenlikleri yeniden şekillenirken, bugün büyük ve güçlü Türkiye'nin şafağı sökerken Ahlat'ta mütevazi bir yerleşkeden çağlar ötesine fışkıracak yeni hamlelerin de doğum sancılarını yaşamaktayız.”
Daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Polis Timlerinin yaptığı zeybek ve motor gösterisi yoğun ilgi gördü.

 

 

 

Bitlis'te 2025 Yılı İl Özel İdaresi ve KÖYDES Yatırımları Değerlendirildi

Bitlis'te Çocuk İzlem Merkezi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Başkan Tanğlay’dan Öğrencilere Boyama Seti Sürprizi

BEÜ, EAIE 2025 Konferansında

Nemrut Kalderası’nın Geleceği Masaya Yatırıldı

Vali Karakaya’ya Mevlid-i Nebî Haftası Ziyareti

Başkan Nesrullah Tanğlay Muhtarlarla Bir Araya Geldi

"Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" Etkinliğiyle 250 Öğrenciye Sağlık Bilinci Aşılandı

Bitlis1916 Spor'un BAL Ligi Grubu Belli Oldu Şampiyonluk Hedefiyle Sahaya Çıkacaklar

Bitlis Emniyet Müdürü Değişti

Tatvan’da Kalp Hastası Bebek Ambulans Uçakla Ankara’ya Sevk Edildi

IPARD III TANITIM TOPLANTISI TATVAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BİTLİS’TE BOŞ SIRALARLA GAZZE’YE DESTEK

Bitlis Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

BETAV 2. Uluslararası Satranç Turnuvası Tamamlandı

Bitlis 1916 Spor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Karaköprü Belediyespor ile Eşleşti

Tatvan’da Sağlık İçin Yürüdüler, Pedal Çevirdiler

Bitlis’te Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Bitlis’te Hafızlık Geleneği 160 Yıllık Medrese Mirasıyla Yaşatıldı

Tatvan’da Orman Yangını Paniği

Adilcevaz’da “Dijital Dünyanı Yönet, Hayatı Kaçırma” Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

Bitlisli Sporcular Para Tırmanış Türkiye Şampiyonası’nda Göz Doldurdu

TATVAN ÇEVRE YOLU’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ahlat Halkı Kanser Taramasında Bilgilendirildi

Tatvan Sesi 34 Yaşında... Aynı İnançla, Aynı Heyecanla

Tatvan SHM’den Bilgilendirme Standı

Tatvan Devlet Hastanesi’nde Çocuk Yoğun Bakım Servisinin Yatak Sayısı Artırıldı

Müftü Şengül’den Birlik ve Huzur Çağrısı

Bitlis’te Tütünle Mücadele Timleri Sahada Vatandaşlar Bilgilendiriliyor

Bitlis Belediyesi’nden Tiyatro Atölyesi

Yükleniyor

Basın İlan Kurumu Van Bölge Müdürü Arda Aşkın Gaziantep’e Atandı

DAKAF’25 : Gençler, İş Dünyasıyla Van’da Buluşuyor

Vedat Demiröz Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na atandı

Erkılınç: "Hileli Trafiklerde ‘Ağır İhlal’ Maddesini Uygulayacağız"

BİK Genel Kurulu Temsilcileri Seçimi Gerçekleştirildi

BİK Genel Müdürü Erkılınç: "Zam Oranları Hassas Dengeler Gözetilerek Belirlendi”

Erkılınç: “Kurumumuz Resmî İlan Hakedişlerinin Garantörüdür”

Şubat ayı işsizlik oranı yüzde 8,7 oldu

Mart Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

TÜİK İşsizlik Rakamlarını Açıkladı

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adaylığından çekildi

Mehmet Emin Geylani İlk İcraatını Gerçekleştirdi

Başkan Geylani, Mazbatasını Alıp Göreve Başladı

Kaymakam Özkan’dan “hayırlı olsun” ziyareti

AK Parti heyetinden Kaymakam Özkan’a ziyaret

Başkanı Aksoy’dan Veda Mesajı

HDP Tatvan’da sonuçlara itiraz edecek

TATVAN SEÇİM SONUÇLARI

BİTLİS İL GENELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

TATVAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI AK PARTİ ADAYI M.EMİN GEYLANİ KAZANDI

Nisan Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Mart Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Ekim Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Eylül Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Temmuz Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Haziran Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

EYLÜL AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Açıklandı

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu SMA hastası Ece zamanla yarışıyor

Karatay: Ben ‘hurma yemeyin’ dedim ama…

Tuz yiyerek zayıflayabilirsiniz!

Halsizliğin bir numaralı düşmanı!

Ayak mantarı tedavisi

Popüler sivilce ilacı öldürüyordu!

Karpuz tohumunu kaynatıp içerseniz…

Kafa kaşıntısı neden olur?

Van, Bitlis ve Hakkari’de “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” eğitimi

YÖK’ten Fenerbahçe Üniversitesi’nde inceleme

Rehberler Antalya’da buluştu

İzmirli gençlerden ‘Enginarlı’ lezzetler

‘Beğeni bağımlılığı artırıyor’

Özel kurumlar ortaokul öğrencileri için yurt açabilecek!

Bahçeşehir Robotik Takımı Amerika’dan 2 ödülle döndü

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0