Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, ilk olarak Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Rektör Elmastaş, ziyareti sırasında Van Karayolları Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan ile bölgenin karayolu altyapısı, trafik güvenliği ve ulaşım konularını ele aldı. Elmastaş, üniversitenin mühendislik ve teknoloji alanındaki deneyimlerinin bölgedeki karayolu projelerine katkı sağlayacağını ifade etti.
Ardından Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Adnan Alkan ile birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar Van 14. Bölge Müdürü Melikunnas Özkaya'yı makamında bir ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Rektör Elmastaş, doğal zenginliklerin korunması, biyolojik çeşitliliğin sürdürülebilirliği ve çevre bilinci konularında Bölge Müdürü Özkaya ile verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Üniversite ve doğa koruma kurumu arasında yapılacak iş birliği olanakları ele alındı. Prof. Dr. Elmastaş, Nemrut Jeoparkı çalışmalarında iki kurumun birlikte hareket etmesinin de önem arz ettiğini dile getirdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Van 14. Bölge Müdürü Melikunnas Özkaya, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, üniversite ile kurumları arasında güçlü bir iş birliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. Her iki kurumun da doğanın korunması ve sürdürülebilirliği için el ele vererek önemli projelere imza atabileceğine vurgu yaptı.
Elmastaş’ın Van ziyaretleri, Bitlis Eren Üniversitesi'nin bölgedeki doğal ve çevresel konulardaki iş birliğini güçlendirme ve kalkınma çalışmalarına aktif katkı sağlama çabasını yansıtıyor.
