38.Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kırşehir Valiliği himayesinde ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Üniversiteli Şeflerden Kırşehir Yöresel Lezzetleri” temalı üniversiteler arası yemek yarışmasında Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ikinci oldu.
Kırşehir Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilen yarışmada Türkiye’nin yedi farklı bölgesinden gelen üniversitelerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri hünerlerini sergiledi. Öğrenciler, Kırşehir’in coğrafi işaretli ürünlerini kullanarak yöresel tatları modern tekniklerle harmanladı.
BEÜ Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Denk’in öncülüğünde yarışmaya katılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Kerime Karakaş, Gülay Kabul ve Berfin Kuluman, “Yokluktan Tercihe” adını verdikleri tabakla büyük beğeni topladı. Tabakta temel esin kaynağı olarak Kırşehir’in coğrafi işaretli ürünü ayva boranisi kullanıldı. Ayrıca Kaman cevizi, Cemele biberi ve süla kabağı gibi yöreye özgü coğrafi işaretli ürünler farklı pişirme teknikleriyle bir araya getirilerek jüriye sunuldu.
Katılımcılar, yarışma kapsamında kırşehir’in geleneksel tatları olan Kırşehir Çirleme Yemeği ve Ahilik Helvası’nın yanı sıra pancar çırpması, ayva dolması ve Ahilik Yolu gibi özgün tabaklarla da jüri karşısına çıktı.
BEÜ ekibi, hazırladıkları özgün tabakla yarışmada ikinci olarak üniversiteyi gururla temsil etti.
Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, elde edilen başarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Öğrencilerimizin bu tür ulusal çapta düzenlenen yarışmalarda derece elde etmesi bizleri son derece mutlu ediyor. Üniversitemizin adını gastronomi alanında da başarıyla duyuran öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.