23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103. Yılı münasebetiyle Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Uygulama Kreş ve Anaokulu öğrencileri, Rektörlük önünde bir gösteri düzenledi.
Ellerinde Türk bayraklarıyla şiirler ve şarkılar söyleyen çocuklar renkli görüntülere sahne oldu.
Dr. Öğr. Üyesi Hatice Öntürk Akyüz ve öğretmenleri öncülüğünde Rektörlük binasına ellerinde bayraklarla gelen kreş öğrencilerini, Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş karşıladı. Öğrenciler, hazırladıkları gösteriyle büyük beğeni topladı.
Hediyelerini, Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ferit İzci ve Prof. Dr. Ayhan Yılmaz ile Genel Sekreter Muhammed Sami Belet’ten alan öğrenciler, daha sonra Rektörlük Makamına çıktılar.
Program kapsamında, 23 Nisan ile özdeşleşen makam sahiplerinin koltuklarını devretmesi BEÜ’de de devam etti. Devir-teslim töreninde Rektör Elmastaş koltuğunu, Yiğit Pak’a verdi. Daha sonra Rektör Elmastaş’a hediyelerini veren kreş öğrencileri, taleplerini de dile getirdiler.
Etkinlik Rektör Elmastaş'ın miniklerle çektirdikleri hatıra fotoğraflarıyla son buldu.
Programda, Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’a; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ferit İzci ve Prof. Dr. Ayhan Yılmaz ile Genel Sekreter Muhammed Sami Belet eşlik etti.