Karar, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu’nun ek 30. maddesi kapsamında alındı.
Cumhurbaşkanı Kararı’nda, “Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Tıp Fakültesi kurulmasına, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 30 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.
Valilikten Teşekkür Mesajı
Kararın yayımlanmasının ardından Bitlis Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla müjdeyi kamuoyuyla paylaştı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla kadim şehrimiz Bitlis’e Tıp Fakültesi kazandırılması yönündeki müjde, aziz milletimiz ve bölgemiz adına büyük bir sevinç ve gurur kaynağı olmuştur. Bu önemli adım; gençlerimize yeni ufuklar açacak, sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracak, şehrimizin sosyal ve ekonomik gelişimine güçlü bir katkı sağlayacaktır. Tıp Fakültesi’nin açılmasıyla birlikte hem nitelikli sağlık hizmetleri artacak hem de sağlık alanında yetişecek genç hekimlerimiz, ilimizin ve ülkemizin geleceğine önemli katkılar sunacaktır.”
Ayrıca açıklamada, bu önemli kazanımda emeği geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren’e, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Vedat Demiröz’e ve Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu’na teşekkür edildi.
BEÜ Rektörü Elmastaş: “Bu Karar Bir Dönüm Noktası”
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş da karar sonrası bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı: “Üniversitemize ve Bitlis’imize Tıp Fakültesini kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı arz ederim.Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a, Yükseköğretim Kurulu üyelerine, Bitlis Milletvekilimiz Sayın Turan Bedirhanoğlu'na, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Vedat Demiröz’e, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Eren’e ve Eren Ailesine, bu anlamlı süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Üniversitemiz ve Bitlis’imiz için bir dönüm noktası niteliğinde olan bu kararın hayırlı olmasını dilerim.”
Bölge İçin Stratejik Öneme Sahip
Yeni kurulacak Tıp Fakültesi, hem nitelikli sağlık personelinin yetiştirilmesine katkı sağlayacak hem de bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırarak Bitlis’in sosyoekonomik gelişiminde önemli bir rol üstlenecek.