Güroymak Şenova Mahallesi’ndeki Camii inşaatı hayırseverlerin desteğini bekliyor
Güroymak ilçesine bağlı Şenova Mahallesi otogar arkasında yapımına 2021 yılında başlanan ve kaba inşaatı tamamlanan çok amaçlı camii, hayırseverlerin desteğiyle tamamlanmayı bekliyor.
Toplam 2 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen, 700 metrekare kapalı alanı bulunan cami için bugüne kadar yaklaşık 20 milyon lira harcama yapıldı. Caminin tamamen bitirilebilmesi için ise 10 milyon liralık bir bütçeye daha ihtiyaç duyuluyor.Kaba inşaatı, dış mantolama, kubbe revok ve saç kaplaması tamamlanan camide; iç cephe montajı, doğalgaz, elektrik, su tesisatı ile kapı ve pencere montajı gibi eksiklikler bulunuyor.
Kuran kursu ile bay ve bayanlara özel taziye salonlarının da yer alacağı caminin çok amaçlı olması, bölge halkının uzun süredir ihtiyaç duyduğu önemli bir eksikliği giderecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Güroymak Şenova Mahallesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticilerinden Rahmi İlk, caminin tamamlanması için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç olduğunu belirtti.
İlçe sakinleri, mahalleli ve hayırseverlerin destek ve katkılarıyla caminin yaklaşık 20 milyonluk maliyeti olan kaba inşaatının tamamlandığını ifade eden İlk, kalan 10 milyon maliyetli diğer ince işler içinde hayırseverlerin destek ve katkılarını beklediklerini dile getirerek, “Amacımız hem yapılan işleri hem de kalan işleri hatırlatarak hayırseverlerimizin desteğini talep etmektir. Maddi imkansızlıklar nedeniyle camimizin kalan işleri için çalışmalar durmuş durumda. Caminin çok amaçlı olması, mahallemizin ve ilçemizin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Yardımda bulunmak isteyenler hesap numaramız üzerinden bağışta bulunabilirler.”
Yardım için hesap bilgileri:
Güroymak Şenova Mah. Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği
IBAN: 190001001378974784305001
Telefon: 0 544 533 13 49

Çığa ve Heyelana Rağmen Yollar Açık Tutuluyor
Bitlis’te Şehit Aileleri ve Gaziler Ramazan Bayramında Ziyaret Edildi
Bitlis’te Baharın Müjdecisi Kardelenler Açtı
Bitlis Devlet Hastanesi’ne Yeni Nesil Cerrahi Mikroskop
CAMİLERDE BAYRAM COŞKUSU TATVANLILAR NAMAZDA BULUŞTU
Baharın Müjdecisi Nevruz Bayramı Bitlis’te Coşkuyla Kutlandı
Vali Karakaya Yol Kontrol Noktalarını Ziyaret Etti
BEÜ’de “Süngülerin Gölgesinde Unutulan İnsanlık Onuru” Konferansı
Bitlis’te Kar, Çığ ve Heyelana Karşı Yoğun Mesai
Vali Karakaya, Bayramda Hastaları Unutmadı
Bitlis'te Bayramda Huzur İçin Tüm Önlemler Alındı
Bitlis 1916 U-16 Takımı İl Şampiyonu Oldu
TATVAN’DA ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 111. YILINDA ŞEHİTLER ANILDI
Bitlis’te Çanakkale Zaferi’nin 111’inci Yıl Dönümü Kutlandı
Tatvan’da Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi
Bitlis Belediyesi’nden Bayram Öncesi Sıkı Denetim
Bitlis’te Farklı Kültürler İftarda Buluştu
Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü’nden Glokom Uyarısı: “Erken Teşhis Hayati Önem Taşıyor”
Bitlis’te Araç Sayısı 30 Bin 332’ye Yükseldi
Bitlis’te Şubat Ayında Konut Satışları Arttı
Bitlis’te Yağış Sonrası Çığ ve Heyelanlar Yolları Kapattı
Kaygan Yol Kazaya Neden Oldu: Tır Devrildi, Sürücü Yaralandı
SHUDER Bitlis Şube Başkanı Muharrem Serhat: “Sosyal Sorunların Çözümünde Ortak Hareket Etmeliyiz”
Bitlis Yeşilay Spor Kulübü’nden Yetim ve Öksüz Çocuklara İftar Programı
Tatvan’da Kadir Gecesi Dualarla İdrak Edildi
Bitlis’ten İki Sağlık Çalışanına “Yılın Doktoru” ve “Yılın Hemşiresi” Ödülü
Vali Karakaya, Öğrencilerle İftar Sofrasında Buluştu
İş İnsanı Cengiz Şahin, Terörsüz Türkiye Platformu Bitlis İl Başkanı Oldu
Bedirhanoğlu’ndan Ramazan’da Gönülleri Isıtan Umre Hediyesi
Tatvan’da Geniş Katılımlı Sahur Programı Düzenlendi
Yükleniyor



