Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.
TÜFE'deki değişim 2024 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %2,24, bir önceki yılın Aralık ayına göre %42,91, bir önceki yılın aynı ayına göre %47,09 ve on iki aylık ortalamalara göre %60,45 olarak gerçekleşti.
Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 26,24 ile ulaştırma oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 92,49 ile eğitim oldu.
Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre en çok azalan ana grup yüzde -0,25 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 5,10 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu.
Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5'li Düzey) 2024 yılı Kasım ayı itibarıyla, 27 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 10 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 106 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.
Özel kapsamlı TÜFE göstergesi yıllık yüzde 45,68, aylık yüzde 1,54 oldu
İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'deki değişim, 2024 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,54, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 42,28, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 45,68 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 60,56 olarak gerçekleşti.
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 29,47 arttı, aylık yüzde 0,66 arttı
Yİ-ÜFE 2024 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,66 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 28,01 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29,47 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 42,60 artış gösterdi.
Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 31,31 arttı
Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 38,01 artış, imalatta yüzde 31,31 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 4,65 artış ve su temininde yüzde 42,11 artış olarak gerçekleşti.
Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 29,40 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 37,15 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 40,30 artış, enerjide yüzde 8,15 artış ve sermaye mallarında yüzde 30,94 artış olarak gerçekleşti.
Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 1,07 arttı
Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 1,15 artış, imalatta yüzde 1,07 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 3,58 azalış ve su temininde yüzde 1,14 artış olarak gerçekleşti.
Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 0,64 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 1,0 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 2,21 artış, enerjide yüzde 2,32 azalış ve sermaye mallarında yüzde 0,62 artış olarak gerçekleşti.
Tatvan’da “Maarifin Kalbinde Ramazan” Etkinliği Düzenlendi
Tatvan’da İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi İçin Anma Programı
GAZZE’NİN SEMBOL İSMİ HİND RAJAB’IN HİKÂYESİ TATVAN’DA BEYAZ PERDEDE
Tatvan’da Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı Tanıtıldı
Bitlis’te Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılına Özel Sanat Sergisi Açıldı
BEÜ’de Yapay Zekâ Okuryazarlığı Projesi Tanıtıldı
Tatvan'da Otobüste 4 Kilo 800 Gram Skunk Ele Geçirildi
Tatvan’da 150 Yetim ve Ailesi Aynı Sofrada Buluştu
Bitlis’te Okul Sporları Futsal Yıldızlar İl Birinciliği Tamamlandı
İl Sağlık Müdürü Ergene’den Tatvan’da Hastalara Geçmiş Olsun Ziyareti
DSİ’den Bitlis’e 23 Yılda 7 Milyar 250 Milyon TL’lik Yatırım
Ahlat’ta Ahıska Türkleri Ramazan Sofrasında Buluştu
Tatvan’da 40 Yıllık Esnaflara Anlamlı Vefa
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi
Tatvan Liman Başkanlığına Yusuf Yılmaz Atandı
Okul Sporları Masa Tenisi Grup Müsabakaları Bitlis’te Başladı
Kaymakam Demirer Ramazan’da Öğrencileri Yalnız Bırakmadı
BETAV’dan 8 Mart’a Özel “İlham Veren Kadınlar” Programı
Tatvan’da Çatıdan Düşen Kar Kütlesi Bir Kadını Yaraladı
Bitlis’te “Hayatın İçinden İzler: 8 Kadın 8 Başarı” Söyleşisi
Tatvan Saadettin Aka Ortaokulu Teniste Türkiye Finallerine Yükseldi
Tatvan Devlet Hastanesi’nde Evde Sağlık Hizmetleri İçin Bilgilendirme Standı Kuruldu
TATSO ile İstanbul Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
BEÜ'de Engelli Öğrenciler İçin İftar Programı Düzenlendi
Tatvan’da Acil Hasta İçin Ekipler Seferber Oldu
Bitlis’te Ölçü ve Tartı Aletlerine Yönelik Denetimler Sürüyor
Bitlis Eren Üniversitesi’nden 14 Proje ile ÜNİDES Desteği Almaya Hak Kazandı
Bitlis’te Karla Mücadele Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
Bitlis’te Bağımlılıkla Mücadele İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bitlis Belediyesi’nde Kadın Personellere 8 Mart İftarı
Yükleniyor




