Milli Eğitim Bakanı Tekin, AK Parti Tatvan İlçe Kongresi'ne Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Tekin, AK Parti  Tatvan İlçe Kongresi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tatvan’da gerçekleştirilen AK Parti Tatvan 8. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Tatvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 8. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Bakan Tekin,  gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Tekin, “Türk siyasal hayatında teşkilatına önem veren ve bu kadar dinleyen başka bir siyasi lider yok, o yüzden Sayın cumhurbaşkanımıza teşkilatın sesini dinlediği için teşekkür ediyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yol yürümekten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Bakan Tekin, “Biraz önce Ahlat'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemize yaptıkları hizmetleri anlattım.  Fakat burada ifade etmek istiyorum. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye'nin demokrasisine Türkiye'deki demokratik siyasal yaşamın konsolide olmasına yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Türkiye artık böyle dünyada demokrasi uygulamasıyla dalga geçilen bir ülke değil. Türkiye artık demokratik olgunluk düzeyi, çağdaş demokrasiler düzeyine gelmiş bir ülke. Cumhurbaşkanımıza bunun için ayrıca teşekkür teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Bakan Tekin,  Mayıs ayında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla bir program uygulamaya koyduklarını belirterek, “ Uygulamaya koyduğumuz bu program 2 boyutu var. Bir dünyada uygulanan eğitim öğretim modelleriyle programla müfredatla bire bir örtüşen uyumlu bir boyutu var. Yani dünyanın gelişmiş eğitim açısından gelişmiş ülkeler neyi alıyorsa biz de onu alıyoruz. Birinci boyutu bu. İkinci boyutu onların yanına, Anadolu insanının bu ülkeyi bir arada tutan temel referans değerleri, bu milleti bir arada tutan temel değerler ne ise onu da bu müfredatın içine koyduk. Ve adına da dedik ki Türkiye'ye özgü bir model, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli. Şimdi muhalefet itiraz ediyor. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi ve Dem Parti grubunun eleştirileri var. Ben onlara her ortamda soruyorum. Acaba neye itiraz ediyorsunuz? Dünyadaki uygulamaları aynen almamıza mı itiraz ediyorsunuz?. Anadolu insanının Anadolu irfanının Anadolu'da yaşayan vatandaşların değerlerini müfredata koyduğumuz için mi itiraz ediyorsunuz?. Siz itiraz etseniz de etmeseniz de biz bu değerler silsilesini ilanihaye yaşatacağız. Siz ne derseniz deyin, şurada gördüğümüz insanların kapı kapı dolaşarak biz şöyle bir eğitim modeli, eğitim sistemi getireceğiz diye insanlara taahhüt ettiği şeyleri biz hayata geçireceğiz. Mesela CHP grubu itiraz ediyor. Hangi açıdan itiraz ediyor? Bana diyor ki laiklik ilkeleriyle örtüşmüyor. Ben de cevap veriyorum, diyorum ki bizim getirdiğimiz model evrensel laiklik uygulamalarıyla, uluslararası hukukun koruma altına aldığı laiklik uygulamalarıyla bire bir örtüşüyor. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin laiklik anlayışı ile benim laiklik anlayışım örtüşmüyor. Ben hür anlamda dini inanç ve ibadetlerin devlet garantisi altına alındığı, dini inanç ve ibadet hürriyetinin devlet tarafından sağlandığı ortamı laiklik ilkesi gereği görüyorum. Bu açıdan da Cumhuriyet Halk Partisi'nin eleştirilerine ciddiye almıyorum. Beni başka kim eleştiriyor biliyor musunuz arkadaşlar, bir hafta boyunca Fransız televizyonları eleştirdi. Niye eleştirdi? Ülkemizde sömürge mantığıyla hareket eden yabancı okullara karşı çıktığım için beni eleştirdiler. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni hayata geçirdiğimizde 15 gün boyunca Yunanistan televizyonları beni yerden yere vurdular, eleştirdiler. Neden eleştirdiler, Mavi vatanı ve gök vatanı müfredata koyduk diye eleştirdiler. Şimdi size soruyorum arkadaşlar. Ne yapayım CHP'nin mi yoksa Anadolu insanının  dediğini mi yapayım? Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın insanlarımıza, seçmenlerimize Türkiye'de yaşayan vatandaşlara 14-28 mayıs seçimlerinde taahhüt ettiği her ne var ise, sizin de Sayın Cumhurbaşkanımızın taahhüdü diye kapı kapı dolaşarak seçmenlerinizden oy isterken neyi taahhüt ettiyseniz biz de onu hayata geçirmek için çaba sarf ediyoruz. Kongremizin öncelikle Tatvanımıza ardından Bitlisimize ve ülkemize ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.
Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu ise, “Makam ve mevkilerin geçici olduğunu biliyoruz. Millete eser bırakmak ve hizmet yapmak şuuruyla hareket ediyoruz. AK kadrolarla 23 yıldır bu millete hizmet ediyoruz. Milletimize sağlıktan ekonomiye, ulaşımdan eğitime, sayısız hizmetler yaptık. Bu anlamda milletimizin gönlüne girmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bitlis’in geleceği için buradayız. AK Parti olarak her zaman halkımızın yanında olduk. Bugün burada yeniden başkan seçilen Erhan Ayaz kardeşimi kutluyorum. Hep birlikte, daha güzel yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz. Bizim için en önemli olan halkımızın refahıdır” şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi ise, "Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Birlik ve beraberliğimize sahip çıkmalıyız. Gazze'de bir soykırım var. Buna bir tek Cumhurbaşkanı'mız karşı çıkıyor. Rabbim bu ateşe bir su serpsin. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Kapımız, gönlümüz herkese açık. Sevgili dostlar, bugün burada olmak, AK Parti ailemizin bir parçası olduğumuzu bir kez daha hissettiriyor. Birlikte, daha güçlü bir gelecek inşa etme yolundayız. Partimizin temel değerlerine bağlı kalarak, ilimize en iyi hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışacağız. Herkese destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.
Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise kongrenin hayırlı olmasını dileyerek,  "AK Parti bir dava hareketidir. Başındaki liderimiz için canla başla çalışacağız. Etrafımız ateş çemberi, Müslümanlar katlediliyor. Dünyada sadece bir kişinin bu katliamlara karşı sesi çıkıyor. O da liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. Canla başla çalışarak liderimize destek olmamız lazım. AK Parti, Türkiye’nin umududur. Yerel yönetimler olarak bizler de bu umudu güçlendirmek için çalışıyoruz. Tatvan’a ve Bitlis’e hizmet etme azmiyle yola çıktık. İnşallah önümüzdeki dönemde daha fazla projeye imza atarak, halkımızın beklentilerini karşılayacağız. Desteklerinizle bu hedeflere ulaşacağız” ifadelerini kullandı.
AK Parti Tatvan ilçe başkanı Erhan Ayaz ise, “Tatvan, AK Parti’nin değerlerini yaşatan bir şehir. Hep birlikte daha güzel yarınlara ulaşmak için kararlıyız. Bu kongre, birlikteliğimizin bir göstergesi. Hepinize destekleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.
Kongrede tek aday olarak seçime giren Erhan Ayaz,  yeniden başkan seçilirken Kongre, birlik ve beraberlik mesajlarıyla birlikte sona erdi. 

 

 

 

 



Şubat ayı işsizlik oranı yüzde 8,7 oldu

Mart Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

TÜİK İşsizlik Rakamlarını Açıkladı

BİK Genel Müdürü Erkılınç: “Korkmadan hakikati konuşacağız”

Bitlis Dahil 32 ilde oy verme saati 07.00 - 16.00 arası olarak belirlendi

TÜİK Muhtemel Eğitim Süresi Verilerini Paylaştı

E-REÇETEM SİSTEMİNE 5 DİL EKLENDİ

EN DÜŞÜK KAMU İŞÇİSİ ÜCRETİ 15 BİN LİRA OLDU

Deprem bölgesinde maddi yardım yapılacak gazeteler belirlendi

DEPREM BÖLGESİNDEKİ 10 İLDE DEVLET HİZMET SÜRELERİ %15 KISALTILDI

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adaylığından çekildi

Mehmet Emin Geylani İlk İcraatını Gerçekleştirdi

Başkan Geylani, Mazbatasını Alıp Göreve Başladı

Kaymakam Özkan’dan “hayırlı olsun” ziyareti

AK Parti heyetinden Kaymakam Özkan’a ziyaret

Başkanı Aksoy’dan Veda Mesajı

HDP Tatvan’da sonuçlara itiraz edecek

TATVAN SEÇİM SONUÇLARI

BİTLİS İL GENELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

TATVAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI AK PARTİ ADAYI M.EMİN GEYLANİ KAZANDI

Eylül Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Temmuz Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Haziran Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

EYLÜL AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

TEMMUZ AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

ASGARİ ÜCRET 8506 TL OLDU

TÜİK Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı

İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Açıklandı

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu SMA hastası Ece zamanla yarışıyor

Karatay: Ben ‘hurma yemeyin’ dedim ama…

Tuz yiyerek zayıflayabilirsiniz!

Halsizliğin bir numaralı düşmanı!

Ayak mantarı tedavisi

Popüler sivilce ilacı öldürüyordu!

Karpuz tohumunu kaynatıp içerseniz…

Kafa kaşıntısı neden olur?

Van, Bitlis ve Hakkari’de “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” eğitimi

YÖK’ten Fenerbahçe Üniversitesi’nde inceleme

Rehberler Antalya’da buluştu

İzmirli gençlerden ‘Enginarlı’ lezzetler

‘Beğeni bağımlılığı artırıyor’

Özel kurumlar ortaokul öğrencileri için yurt açabilecek!

Bahçeşehir Robotik Takımı Amerika’dan 2 ödülle döndü

Milli Eğitim Bakanı Tekin, AK Parti Tatvan İlçe Kongresi'ne Katıldı

Vali Karakaya Tatvan’da Vatandaşların Çay Davetini Geri Çevirmedi

BEÜ’de "Tıbbi Devadan Ruhi Devaya" Söyleşisi

Rektör Elmastaş, Sosyoloji Bölümü Öğrencileriyle Buluştu

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü’nde Devir Teslim Töreni Düzenlendi

Bitlis’ten Trabzon’a “Huzur ve Kardeşlik Buluşması”

Tatvan'da 'Muhtarlar Günü' Kutlandı

Tatvan'da sağanak ve dolu yağışı etkili oldu

BEÜ'de Pomza ve Perlit Sektör Çalıştayı Düzenlendi

BEÜ Haftalık Senato Toplantısı Ahlat'ta Gerçekleştirildi

Tatvan’da Anne Adayları “Gebe Okulu” ile Doğuma Hazırlanıyor

Milli Sporculardan Rektör Elmastaş'a Ziyaret

Bitlis Kalesi’ndeki Arkeolojik Kazılar Devam Ediyor, Osmanlı Dönemine Ait Yapılar Gün Yüzüne Çıkıyor

Ahlat’ta Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağı Açıldı

Vali Karakaya’dan Ahlat Ziraat Odası’na Ziyaret

Bitlis'te İlk Kez ETS (Bolgesel Hiperhidrozis-El Terlemesi) Ameliyatı Yapıldı

BEÜ’de Burs ve Gönüllülük Etkinlikleri

Meteorolojiden Bitlis İçin Sağanak Yağış Uyarısı

BEÜ’de Akademik Kurul Toplantıları Düzenlendi

Kaymakam Demir, Köy Ziyaretlerine Devam Ediyor

Bitlis’te Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Toplantısı

Vali Karakaya, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nı Ziyaret Etti

Bitlis’te PKK/KCK Operasyonu: 5 Gözaltı

Genç Memur-Sen Heyetinden Rektör Elmastaş’a Ziyaret

Güroymak’ta Baba ve Oğlu Girdikleri Kaplıca Sularında Boğuldu

BEÜ’den Büyük Başarı : 201 Üniversite Arasında 3. Oldu

Bitlis merkezli uyuşturucu operasyonunda 9 tutuklama

Bitlis’te Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

BEÜ Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Eren Ailesi'nden Bitlis’te Eğitime Büyük Bir Yatırım Daha

Yükleniyor