Tatvan Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Tatvan Seydi Ali Reis Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlhan Kara yaptı. Kara, konuşmasında Atatürk’ün liderliği, fikirleri ve ülkemize kazandırdığı değerleri vurgulayarak, onun mirasının genç nesiller için yol gösterici olmaya devam ettiğini belirtti.
Konuşmanın ardından “Atatürk’ün Son Zamanları” adlı sinevizyon gösterimi yapıldı. Program, öğrenciler tarafından seslendirilen “Mustafa Kemal Seslense” şiiri ve “10 Kasım Atatürk Oratoryosu” ile devam etti.
Etkinliğin sonraki bölümünde “Atatürk’ün İzinde” konulu sinevizyon gösterimi sunuldu, ardından öğrenciler “Bir Tutkudur Mustafa Kemal” adlı şiiri okudu. Program, okul öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan koronun Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisiyle sona erdi.
Anma programı, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.
Programa Tatvan Kaymakamı Yigit Yaşar Demirer, Garnizon Komutan Vekili Albay Mehmet Çevik, Tatvan İlçe Emniyet Müdürü Ufuk Ateş, Tatvan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aytunç Tayfur, kamu kurum amirleri, STK'lar, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


