Tatvan’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ Programı

Tatvan’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. Yıl dönümü’nde “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı düzenlendi.

TATVAN 16.07.2024 11:34:00 1267 0
Tatvan’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’  Programı

Yaşam Alışveriş Merkezi (AVM) önünde, Tatvan Kaymakamlığı koordinesinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Program, Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu Uygulama Camii İmam Hatibi Caner Karaoğlan Hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından Bitlis Eren Üniversitesi Tatvan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Musa Turşak tarafından günün  anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.
 Programda bir konuşma yapan Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, 15 Temmuz'da Demokrasinin Kahramanlarının hiçbir topluluğa nasip olmayacak tarihi bir destan yazdığını ifade ederek, “Dün olduğu gibi bugün de tarafını devletinden, milletinden, demokrasiden yana seçen tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selâmlıyorum. 15 Temmuz 2016 gecesi Anadolu’nun işgal ve istilası için adım adım yürüyen bir projeyle FETÖ’cü hainler, Türkiye’yi bölüp parçalamak istemiştir. Amaç ulusumuzun kendi yurdunda boğulmasıdır. Ancak ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen bu güruh, “ölümle eğlenen” Türk milletinin asil duruşunu, cesaretini, ferasetini, basiretini hesaplayamamıştır. Aziz vatandaşlarımız vatan uğruna, “kızıllığında ısındığımız bayrak” uğruna, yarınlarımız uğruna yüreğindeki iman gücü ve Hakk’ın yardımıyla, “anamız vatan babamız millet” diyerek menfur ve kanlı darbe girişimini, hayâsızca akını akamete uğratarak başka hiçbir coğrafyada, hiçbir topluluğa nasip olmayacak tarihi bir destan yazmıştır. Şüphesiz ki milletimizin kendi iradesine sahip çıkma niyeti her türlü takdirin üzerindedir. Zira Devletimize, milli irade ve demokrasimize hainlik edenler, karşılarında her daim, “hiçbir zaman, hiçbir yerde, hiçbir şeyden korkmayan” Türk Milletini bulacaktır. Asla unutmamak gerekir ki, ölürsem şehit kalırsam gaziyim diyen soylu bir iradeyi yenecek, yıkacak, teslim alacak bir güce henüz dünya üzerinde rastlanmamıştır, bundan sonra da rastlanmayacaktır.15 Temmuz, kadim bir devlet geleneğine sahip olan necip milletimizin; tüm bireyleriyle; Sünni-Alevi, Türk-Kürt, Çerkez-Roman, genç-yaşlı, zengin-fakir demeden bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tarihi bir meydan okumasıdır.” dedi.

 Ülkemizin her yanında “başı gökte, alnı açık” vatandaşlarımız meydanlara çıkarak demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılıklarının sadece sözde kalmadığını tüm dünyaya gösterdiğini belirten Kaymakam Demir, "Fert fert, ardına bakmadan, ‘Kim var?’ denildiğinde ‘Ben varım’ denilecek o büyük tasavvur, 15 Temmuz’da adeta ete kemiğe bürünmüştür. Milletimiz 15 Temmuz gecesi Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi, tüm unsurlarıyla tek yürek, tek bilek olmuş, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak kabul ettiğini herkese duyurmuştur. Zira şairin dediği gibi,Hakir olduysa millet, şânına noksan gelir sanmaYere düşmekle cevher sâkıt olmaz kadr ü kıymetten.Tarihe altın harflerle nakşedilen demokrasi mücadelemizi acı ve gururla yâd etmekteyiz. Acılıyız; “yokuşlar kaybolur, çıkarız düze” diyen yüzlerce vatandaşımız o gece şehadet mertebesine erişerek aramızdan ayrıldı. Gururluyuz; “bizim yiğitlerimiz şehit oldu ”diyebiliyoruz, gururluyuz “şehitler tepesini boş bırakmayan” şühedanın emaneti üzerine yükselen kutlu davanın zaferine hep birlikte şahit olduk. 15 Temmuz gecesi yaşananlar aslında imanla inkârın, hak ile batılın, küfür ile tevhidin, hilalle diğerlerinin savaşıydı. Allaha şükürler olsun ki bu millet “Yaradanın kitabını kaldırtmadı, Osmancığın bayrağını aldırtmadı”, vatanı böldürtmedi. Milletimize, maddî, manevî acılar ve kayıplar yaşatan 15 Temmuz ve benzeri ihanetlerin bir daha yaşanmaması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumlulukların ağır olduğunu ve büyük özveri gerektirdiğini gayet iyi biliyoruz. “Yürekler toplu vurmazsa”, Türkiye’ye pranga vurmak için hazır ve nazır bekleyen hain ve husumet cephesi şansını denemeye devam edecektir. Binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara imza atmış olan bizler, her yerde ve her vatandaşımızla, devletimizin bekası, milletimizin refahı için çalışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye,  zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Fatih Sultan Mehmet Han’ın da dediği gibi ’Bizim kudretimizin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz’. Çünkü Annelerimiz, kardeşlerimiz, gençlerimiz haksızlık karşısında her zaman olduğu gibi bugün de feda-i can etmeye hazırdır. Rabbim vatanımıza kast eden hainlere fırsat vermesin inşallah. Bu vesileyle başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

 Kaymakam Demir’in konuşmasının ardından program, Tatvan Valide Sultan Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sümeyra Akdeniz, Tatvan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ümmügülsüm Tekdemir ve Tatvan Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi öğrencisi Medeni Hamza Kaya tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili şiirlerin okunması ile devam etti. Tatvan İlçe Müftülüğü İlahi Grubu üyeleri Caner Karaoğlan, Mensur Güleryüz ve Mahmut Dalkılıç tarafından seslendirilen ilahi dinletisi'nin ardından İlçe Müftüsü Bilal Şengül tarafından şehitler için dua okundu. Program, konser, slayt ve film gösterimi ve  saat 00:13’de okunan sela ile sona erdi. 

 Programa, Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Abur, Adalet Komisyon Başkanı  İbrahim Mısırcı,  İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, İlçe Jandarma Komutanı Aytunç Tayfur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit, gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

BİTLİS BEŞ MİNARE ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI. 2 Bin 700 Başvuru Yapıldı, Binlerce Konuk Bitlis’e Geliyor

Bitlis'te Dünya Birincisi Hafızlardan Kur'an Ziyafeti

Vali Karakaya Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

Bitlis Belediyesi’nden Gençlere Sanat Desteği

Nisan Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Tatvan’da "Düşünceler Arenası" Münazara Yarışmasında Çeyrek Final Heyecanı

VALİ KARAKAYA'DAN NEMRUT DEVELERİ’NE ZİYARET - “Doğal Mirasımızı Koruyarak Turizme Kazandıracağız”

Nemrut Kalderası’nda Karla Mücadele Çalışmaları Tamamlandı

Tatvan'da Merhum Öğretmen Ferhat Orak Anısına Bisiklet Turu

Bitlis Valiliğinden Kuvvetli Yağış Uyarısı

Bitlis’e 17 Hekim Kadrosu Tahsis Edildi

Bitlis’te Okul Çevrelerine Sıkı Denetim: Nisan Ayında Olumsuzluk Yaşanmadı

BEÜ Öğrenci Kalite Elçileri Yılın İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Şems-i Bitlisi Yurdu Öğrencileri YurtLig Masa Tenisi Turnuvasında Yarı Finalde

DOĞA HARİKASI NEMRUT KALDERASI ZİYARETE AÇILDI, VALİLİK, KALDERA'NIN EKOSİSTEMİ İÇİN UYARI YAPTI!

VALİ KARAKAYA’DAN TATVAN KAYMAKAMI DR. REMZİ DEMİR’E BAŞARI BELGESİ

Tatvan Müftülüğü'nün "Mahallenden Bihaber Olma" Toplantıları Din Hizmetlerine Katkı Sunuyor

Vali Karakaya’dan Ünaldı ve Arıdağ Köylerine Ziyaret

Bitlis Gençlik Festivali ve Kitap Fuarı İçin Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Bitlis’te “Sağlık Hizmetlerinde Denetim ve Kalite” Paneli

Bitlisli Kadınlar Üretiyor, Geleceğe Umut Taşıyor

Tatvan’da "Girişimci Keşif Süreci” Toplantısı

Bitlis’e İlk Şehir Mezarlığı Kazandırılıyor

Vali Karakaya, Ahlat’ta Saha İncelemelerinde Bulundu

BEÜ Halk Oyunları Takımı Türkiye 2’ncisi Oldu

Bitlis’te İl Asayiş, Güvenlik ve İstihbarat Toplantısı

Rektör Elmastaş’tan İl Müftüsü Koçak’a Hayırlı Olsun Ziyareti

BEÜ’de “Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde Ebelik Hizmetleri: Tarihçesi ve Gelişimi” Konferansı Düzenlendi

Bitlis Valiliğinden Kuvvetli Rüzgar ve Toz Taşınımı Uyarısı

Bitlis’te Trafikte Fermuar Sistemi Tatbikatı, Ambulansa Değil, Yaşama Yol Ver!

Yükleniyor

DAKAF’25 : Gençler, İş Dünyasıyla Van’da Buluşuyor

Vedat Demiröz Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı’na atandı

Erkılınç: "Hileli Trafiklerde ‘Ağır İhlal’ Maddesini Uygulayacağız"

BİK Genel Kurulu Temsilcileri Seçimi Gerçekleştirildi

BİK Genel Müdürü Erkılınç: "Zam Oranları Hassas Dengeler Gözetilerek Belirlendi”

Erkılınç: “Kurumumuz Resmî İlan Hakedişlerinin Garantörüdür”

Şubat ayı işsizlik oranı yüzde 8,7 oldu

Mart Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

TÜİK İşsizlik Rakamlarını Açıkladı

BİK Genel Müdürü Erkılınç: “Korkmadan hakikati konuşacağız”

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adaylığından çekildi

Mehmet Emin Geylani İlk İcraatını Gerçekleştirdi

Başkan Geylani, Mazbatasını Alıp Göreve Başladı

Kaymakam Özkan’dan “hayırlı olsun” ziyareti

AK Parti heyetinden Kaymakam Özkan’a ziyaret

Başkanı Aksoy’dan Veda Mesajı

HDP Tatvan’da sonuçlara itiraz edecek

TATVAN SEÇİM SONUÇLARI

BİTLİS İL GENELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

TATVAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI AK PARTİ ADAYI M.EMİN GEYLANİ KAZANDI

Nisan Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Mart Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Ekim Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Eylül Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Temmuz Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Haziran Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

EYLÜL AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Açıklandı

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu SMA hastası Ece zamanla yarışıyor

Karatay: Ben ‘hurma yemeyin’ dedim ama…

Tuz yiyerek zayıflayabilirsiniz!

Halsizliğin bir numaralı düşmanı!

Ayak mantarı tedavisi

Popüler sivilce ilacı öldürüyordu!

Karpuz tohumunu kaynatıp içerseniz…

Kafa kaşıntısı neden olur?

Van, Bitlis ve Hakkari’de “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” eğitimi

YÖK’ten Fenerbahçe Üniversitesi’nde inceleme

Rehberler Antalya’da buluştu

İzmirli gençlerden ‘Enginarlı’ lezzetler

‘Beğeni bağımlılığı artırıyor’

Özel kurumlar ortaokul öğrencileri için yurt açabilecek!

Bahçeşehir Robotik Takımı Amerika’dan 2 ödülle döndü

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51