Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bitlis Şubesi tarafından, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) ev sahipliğinde “Enerji ve Maden Zirvesi” kapsamında düzenlenen "Yenilenebilir Enerji ve Maden" konulu panelde, Bitlis ve bölgenin sahip olduğu zengin kaynaklar, sürdürülebilir yatırım perspektifiyle ele alındı.
Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, gerçekleştirilen panelde yaptığı konuşmada, panelin yalnızca Bitlis için değil bölge için de stratejik bir değer taşıdığını belirtti. Kentin enerji ve maden alanında sahip olduğu zenginliklerin sürdürülebilir yatırımlarla ekonomiye kazandırılmasının önemine işaret eden Demirer, benzer panellerin bilgi paylaşımını artırarak sürece önemli katkılar sunacağını ifade etti.
Açılışta konuşan TATSO Başkanı Bilal Adabağ, Bitlis'in enerji ve maden potansiyelinin doğru planlama ve yatırımlarla hem ekonomik gelişim hem de istihdam için büyük katkılar sunabileceğini belirtti. Adabağ, ayrıca, bu tür etkinliklerin sektör temsilcilerini bir araya getirerek ortak akıl oluşturulmasına vesile olduğunu vurguladı.
MÜSİAD Bitlis İl Başkanı Mehmet Ilık ise panelin Bitlis için taşıdığı öneme dikkat çekerek, ilin hem yenilenebilir enerji hem de maden kaynakları açısından ciddi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Panelin moderatörlüğünü üstlenen MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Bülent Şen, enerji alanındaki dönüşümün Türkiye’nin kalkınmasındaki rolüne değindi.
Cumhurbaşkanlığı Çevre ve Şehircilik Politikaları Kurulu Üyesi ve İTÜ Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kumral, madenciliğin çevreye duyarlı ve sürdürülebilir yöntemlerle yapılması gerektiğini dile getirdi.
TEKSAN CEO’su ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı eski danışmanı Dr. Oğuz Can, yenilenebilir enerji teknolojilerindeki gelişmeler ve bölgesel yatırımlar üzerine sunum yaptı.
MÜSİAD Metal ve Maden Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı ve KARMAR A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, sektörün karşılaştığı fırsat ve zorluklara değindi.
MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Mihrimah Kocabayık ise çevre danışmanlığı perspektifinden sürdürülebilir enerji politikaları üzerine görüşlerini aktardı.
Program, soru-cevap bölümünün ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
TATSO Konferans salonunda düzenlenen programa Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, TATSO Başkanı Bilal Adabağ, MÜSİAD Bitlis İl Başkanı Mehmet Ilık, kamu kurum amirleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, MÜSİAD Enerji ve Çevre ile Metal ve Maden Sektör Kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.