Tatvan’da Kadir Gecesi Dualarla İdrak Edildi
Tatvan’da vatandaşlar, bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde camilere akın ederek geceyi dua ve ibadetlerle geçirdi. Tatvan İbadullah Camii’nde düzenlenen programa Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer de katıldı.
Vatandaşlar Camilere Akın Etti
Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi, Tatvan’da yoğun katılımla idrak edildi. Ramazan ayının 27’nci gecesinde Kadir Gecesi’nin sevincini yaşamak isteyen vatandaşlar, ilçedeki camilere akın ederek geceyi ibadet ve dualarla geçirdi.
Tatvan İbadullah Camii’nde düzenlenen programda yüzlerce vatandaş saf tutarak birlikte ibadet etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlit okunmasıyla başlayan programda vatandaşlar, Kur’an okuyup dua ederek geceyi değerlendirdi.
Müftü Şengül: “Bu Gece Affedilmek İçin Büyük Bir Fırsattır”
Tatvan İlçe Müftüsü Bilal Şengül, Kadir Gecesi’nin İslam dünyası için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, bu gecenin affedilmek için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.Şengül, “Kadir Gecesi, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı mübarek bir gecedir. Aynı zamanda Kur’an ayı ve dua gecesindeyiz. Bu gece affedilmek için büyük bir fırsattır. Rabbimize yönelip tövbe etmeli, O’na daha çok yaklaşmaya gayret etmeliyiz. Rabbim bu mübarek gecede yapılan ibadetleri ve duaları kabul eylesin.” dedi.
Müftü Bilal Şengül’ün vaazının ardından yapılan dua sonrasında kılınan yatsı ve teravih namazı ile program sona erdi.
Kaymakam Demirer’den Kadir Gecesi Mesajı
Programın ardından Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer ve İlçe Müftüsü Bilal Şengül, cami cemaatinin Kadir Gecesi tebriklerini kabul etti.
Cami çıkışında kısa bir açıklama yapan Kaymakam Demirer, vatandaşlarla birlikte Kadir Gecesi’nin manevi atmosferini paylaşmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Kaymakam Demirer, bu mübarek gecenin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendirmesini temenni ettiklerini ifade ederek,. “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine barış, huzur ve hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Program sonrası cami cemaatine hayırsever vatandaşlar tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.




Tatvan’da Kadir Gecesi Dualarla İdrak Edildi
Bitlis’ten İki Sağlık Çalışanına “Yılın Doktoru” ve “Yılın Hemşiresi” Ödülü
Vali Karakaya, Öğrencilerle İftar Sofrasında Buluştu
İş İnsanı Cengiz Şahin, Terörsüz Türkiye Platformu Bitlis İl Başkanı Oldu
Bedirhanoğlu’ndan Ramazan’da Gönülleri Isıtan Umre Hediyesi
Tatvan’da Geniş Katılımlı Sahur Programı Düzenlendi
Bitlis Spor Zirve Yolunda Emin Adımlarla: 2-0
Tatvan'da Kamyonun Çarptığı Yaşlı Adam Ağır Yaralandı
Bitlisspor U-14 Takımı Bölge Şampiyonu Oldu
Bitlis’te Emniyet Mensupları ve Şehit Aileleri İçin İftar Programı
Köy Yolları Kapanmasın Diye Bitlis’te Karla Mücadele Mesaisi Sürüyor
Bitlis Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi
Bitlis’te YAŞAM – Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Hizmete Açıldı
Bitlis’te “İstiklâl Marşı’nı Kur’an Perspektifinden Okumak” Konferansı
Bitlis’te Plastik Poşet Denetimleri Sürüyor
Bitlis’te Ramazan Ayında Halk Sağlığı Öncelikli Denetimler Artırıldı
Tatvan-Van Karayolunda Feci Kaza: 3 Ölü, 4 Yaralı
Bitlis’te İl Asayiş, Güvenlik ve İstihbarat Toplantısı Yapıldı
BEÜ’de “Modern Toplumsal Hayatta İmam Hatiplik ve Mihrap Rehberliği” Konferansı
Bitlis’te Ailelere Mahremiyet Eğitimi Verildi
Tatvan Sultan Alparslan İHO Masa Tenisinde Türkiye Finallerine Yükseldi
Tatvan’da Kalp Rahatsızlığı Olan Bebek Uçak Ambulansla Konya’ya Sevk Edildi
Tatvan’da “Maarifin Kalbinde Ramazan” Etkinliği Düzenlendi
Tatvan’da İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi İçin Anma Programı
GAZZE’NİN SEMBOL İSMİ HİND RAJAB’IN HİKÂYESİ TATVAN’DA BEYAZ PERDEDE
Tatvan’da Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı Tanıtıldı
Bitlis’te Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılına Özel Sanat Sergisi Açıldı
BEÜ’de Yapay Zekâ Okuryazarlığı Projesi Tanıtıldı
Tatvan'da Otobüste 4 Kilo 800 Gram Skunk Ele Geçirildi
Tatvan’da 150 Yetim ve Ailesi Aynı Sofrada Buluştu
Yükleniyor



