Tatvan’da “Maarifin Kalbinde Ramazan” Etkinliği Düzenlendi
Tatvan Tuğ Ortaokulu’nda, “Maarifin Kalbinde Ramazan” programı kapsamında düzenlenen etkinlikte ortaokul öğrencilerine kitap ve akıl-zeka oyunları dağıtıldı. Programa Bitlis Valisi Ahmet Karakaya da katıldı.
Öğrencilere Kitap ve Zekâ Oyunları Dağıtıldı
Tatvan’da Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Maarifin Kalbinde Ramazan” programı çerçevesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Program kapsamında, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen “Kitap Kurtları Yarışıyor” yarışması vesilesiyle Tatvan Tuğ Ortaokulu’nda bir etkinlik düzenlendi.
Millî Eğitim Bakanlığının eğitim vizyonu doğrultusunda gençlerin okuma kültürünü güçlendirmek ve kitapla daha güçlü bir bağ kurmalarını teşvik etmek amacıyla yarışmaya katılan ortaokul öğrencilerine Valilik koordinasyonunda kitap dağıtımı yapıldı. Etkinlikte kitabın yalnızca bir bilgi kaynağı olmadığı, aynı zamanda bireyin düşünce dünyasını derinleştiren ve ufkunu genişleten önemli bir yol arkadaşı olduğu vurgulandı.
Vali Karakaya Öğrenciler ve Öğretmenlerle Bir Araya Geldi
Etkinlikte öğrencilerle yakından ilgilenen Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Millî Eğitim Bakanlığının öncülüğünde yürütülen bu tür çalışmaların gençlerin zihinsel ve kültürel gelişimine önemli katkılar sunduğunu ifade etti.
Vali Karakaya, öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bugün Tatvan Tuğ Ortaokulu’nda sevgili öğrencilerimiz ve değerli öğretmenlerimizle bir araya geldik. Maarifin Kalbinde Ramazan etkinlikleri kapsamında çeşitli faaliyetlere katıldık. Tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Millî Eğitim Bakanlığımız ile TÜGVA arasında yapılan protokol kapsamında çocuklarımıza çeşitli akıl-zekâ oyunları ve kitap dağıtımını gerçekleştirdik. Çocuklarımızın bu tarz oyunlarla ve kitap okuma alışkanlığıyla geleceğe daha iyi hazırlanacağına inanıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nı inşallah birlikte inşa edeceğiz, gençlerimize güveniyoruz. Bu etkinliği gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca Millî Eğitim Bakanımıza ve TÜGVA’ya da teşekkür ediyorum.” dedi.
Program kapsamında okulda görev yapan öğretmenlerle de kısa bir toplantı gerçekleştiren Vali Karakaya, eğitim alanında gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı öğretmenlere teşekkür etti.
Öğrencilerden Hacivat ve Karagöz Gösterisi
Program kapsamında öğrencilerin hazırladığı Hacivat ve Karagöz kukla oyunu sahnelendi. Gösteriyi izleyen Vali Karakaya, öğrencilerle sohbet ederek etkinlikler hakkında bilgi aldı.
Etkinlik kapsamında okulda hazırlanan sergiyi de gezen Vali Karakaya, öğrencilerin hazırladığı çalışmaları inceleyerek bilgi aldı. Programda öğrenciler tarafından ilahi dinletisi ve çeşitli etkinlikler de gerçekleştirildi.
Etkinlikte ayrıca TÜGVA tarafından düzenlenen “Kitap Kurtları Yarışıyor” yarışmasına başvuran öğrencilere kitap dağıtımı yapılırken, öğrencilere çeşitli akıl ve zekâ oyunları da hediye edildi.
Programa Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, İl Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, TÜGVA Bitlis İl Temsilcisi Murat Eren, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.






Tatvan’da “Maarifin Kalbinde Ramazan” Etkinliği Düzenlendi
Tatvan’da İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi İçin Anma Programı
GAZZE’NİN SEMBOL İSMİ HİND RAJAB’IN HİKÂYESİ TATVAN’DA BEYAZ PERDEDE
Tatvan’da Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı Tanıtıldı
Bitlis’te Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılına Özel Sanat Sergisi Açıldı
BEÜ’de Yapay Zekâ Okuryazarlığı Projesi Tanıtıldı
Tatvan'da Otobüste 4 Kilo 800 Gram Skunk Ele Geçirildi
Tatvan’da 150 Yetim ve Ailesi Aynı Sofrada Buluştu
Bitlis’te Okul Sporları Futsal Yıldızlar İl Birinciliği Tamamlandı
İl Sağlık Müdürü Ergene’den Tatvan’da Hastalara Geçmiş Olsun Ziyareti
DSİ’den Bitlis’e 23 Yılda 7 Milyar 250 Milyon TL’lik Yatırım
Ahlat’ta Ahıska Türkleri Ramazan Sofrasında Buluştu
Tatvan’da 40 Yıllık Esnaflara Anlamlı Vefa
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi
Tatvan Liman Başkanlığına Yusuf Yılmaz Atandı
Okul Sporları Masa Tenisi Grup Müsabakaları Bitlis’te Başladı
Kaymakam Demirer Ramazan’da Öğrencileri Yalnız Bırakmadı
BETAV’dan 8 Mart’a Özel “İlham Veren Kadınlar” Programı
Tatvan’da Çatıdan Düşen Kar Kütlesi Bir Kadını Yaraladı
Bitlis’te “Hayatın İçinden İzler: 8 Kadın 8 Başarı” Söyleşisi
Tatvan Saadettin Aka Ortaokulu Teniste Türkiye Finallerine Yükseldi
Tatvan Devlet Hastanesi’nde Evde Sağlık Hizmetleri İçin Bilgilendirme Standı Kuruldu
TATSO ile İstanbul Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
BEÜ'de Engelli Öğrenciler İçin İftar Programı Düzenlendi
Tatvan’da Acil Hasta İçin Ekipler Seferber Oldu
Bitlis’te Ölçü ve Tartı Aletlerine Yönelik Denetimler Sürüyor
Bitlis Eren Üniversitesi’nden 14 Proje ile ÜNİDES Desteği Almaya Hak Kazandı
Bitlis’te Karla Mücadele Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
Bitlis’te Bağımlılıkla Mücadele İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bitlis Belediyesi’nde Kadın Personellere 8 Mart İftarı
Yükleniyor



