Program sırasında Tatvan İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, yıllar sonra İlkokul öğretmeni Elif Sayın ile telefon üzerinden anlamlı bir görüşme gerçekleştirdi.
Tatvan’da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, eski Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından program, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti.
Bu yıl “Hatıran Yeter” temasıyla hazırlanan Öğretmenler Günü programı, Tatvan TOBB Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen gösterilerle renklendi. Programa Tatvan Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Tatvan İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Duygu Dolu Telefon Görüşmesi
Programın en dikkat çeken anı, İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ’ın yıllar sonra İlkokul öğretmeni Elif Sayın ile sahnede telefonla gerçekleştirdiği görüşme oldu. Telefondan programa bağlanan Sayın, Öğretmenler Günü ile ilgili duygularını dile getirdi: Sayın, “Çok değerli ve evladım yerine koyduğum eski başarılı öğrencim Hüseyin Bey’e ve orada bulunan tüm öğretmenlerin gününü kutluyorum. Nice sağlıklı ve mutlu günlerde, ülkemiz adına en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyor ve desteklerimi yolluyorum. Ayrıca, sonsuz başarılar diliyor, öğretmen arkadaşlarımla ve öğrencilerimle gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.
Bu sözler salonda duygusal anlar yaşatırken, Müdür Uludağ öğretmenine teşekkür ederek saygı ve hürmetlerini sundu. Öğretmeninin kendisinde büyük emeği olduğunu vurgulayan Uludağ, bu özel günde böyle bir konuşma yapmanın kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını belirtti.
Program, öğrencilerin gösterileri, öğretmenlere yönelik hazırlanan video sunumları ve günün anlamına dair yapılan konuşmaların ardında hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

