TÜBİTAK Eğitimlerini Tamamlayan Öğretmenlere Sertifikaları Verildi
Bitlis’te düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen 2237-A Bilimsel Etkinlikler Eğitim Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen öğretmen eğitimleri, sertifika töreniyle sona erdi.
İl genelinden 110 öğretmenin yer aldığı programda, Bitlis Eren Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından öğretmenlerin bilimsel araştırma kültürünü geliştirmesi ve öğrencilere proje tabanlı düşünce sistemini aşılaması konusunda eğitimler verildi.Bitlis Eren üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elmastaş yaptığı konuşmada, öğretmenlerin bilimsel eğitim süreçlerindeki rolüne değinerek,“Üniversite olarak bu tür projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Bilim ve eğitimin topluma olan katkısını arttırmak, geleceği şekillendiren öğretmenlerimizin elindedir.” ifadelerini kullandı.Eğitim ve Bilim Yolunda Ortak Adımlar Program sonunda, öğretmenler ve idareciler, bilimsel etkinliklerin artırılması ve öğrenci projelerinin desteklenmesi için iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, üniversitenin bu süreçteki rehberlik rolünü sürdüreceğini belirtti. Bu tören, Bitlis eğitim camiası için hem bir motivasyon kaynağı hem de geleceğe dair umut verici bir adım olarak değerlendirilirken, Bitlis Eren Üniversitesi’nin akademik birikimiyle bölge eğitimine olan katkısı bir kez daha gözler önüne serildiği de belirtildi.
Bitlis Bilim ve Sanat Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen Törene, Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, eşi Özlem Karakaya, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hayati Çavuş’un yanı sıra çok sayıda öğretmen katılım gösterdi.

TATVAN’DA ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 111. YILINDA ŞEHİTLER ANILDI
Bitlis’te Çanakkale Zaferi’nin 111’inci Yıl Dönümü Kutlandı
Tatvan’da Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna İftar Programı Düzenlendi
Bitlis Belediyesi’nden Bayram Öncesi Sıkı Denetim
Bitlis’te Farklı Kültürler İftarda Buluştu
Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü’nden Glokom Uyarısı: “Erken Teşhis Hayati Önem Taşıyor”
Bitlis’te Araç Sayısı 30 Bin 332’ye Yükseldi
Bitlis’te Şubat Ayında Konut Satışları Arttı
Bitlis’te Yağış Sonrası Çığ ve Heyelanlar Yolları Kapattı
Kaygan Yol Kazaya Neden Oldu: Tır Devrildi, Sürücü Yaralandı
SHUDER Bitlis Şube Başkanı Muharrem Serhat: “Sosyal Sorunların Çözümünde Ortak Hareket Etmeliyiz”
Bitlis Yeşilay Spor Kulübü’nden Yetim ve Öksüz Çocuklara İftar Programı
Tatvan’da Kadir Gecesi Dualarla İdrak Edildi
Bitlis’ten İki Sağlık Çalışanına “Yılın Doktoru” ve “Yılın Hemşiresi” Ödülü
Vali Karakaya, Öğrencilerle İftar Sofrasında Buluştu
İş İnsanı Cengiz Şahin, Terörsüz Türkiye Platformu Bitlis İl Başkanı Oldu
Bedirhanoğlu’ndan Ramazan’da Gönülleri Isıtan Umre Hediyesi
Tatvan’da Geniş Katılımlı Sahur Programı Düzenlendi
Bitlis Spor Zirve Yolunda Emin Adımlarla: 2-0
Tatvan'da Kamyonun Çarptığı Yaşlı Adam Ağır Yaralandı
Bitlisspor U-14 Takımı Bölge Şampiyonu Oldu
Bitlis’te Emniyet Mensupları ve Şehit Aileleri İçin İftar Programı
Köy Yolları Kapanmasın Diye Bitlis’te Karla Mücadele Mesaisi Sürüyor
Bitlis Belediyesi Araç Filosunu Güçlendirdi
Bitlis’te YAŞAM – Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Hizmete Açıldı
Bitlis’te “İstiklâl Marşı’nı Kur’an Perspektifinden Okumak” Konferansı
Bitlis’te Plastik Poşet Denetimleri Sürüyor
Bitlis’te Ramazan Ayında Halk Sağlığı Öncelikli Denetimler Artırıldı
Tatvan-Van Karayolunda Feci Kaza: 3 Ölü, 4 Yaralı
Bitlis’te İl Asayiş, Güvenlik ve İstihbarat Toplantısı Yapıldı
Yükleniyor




