Turistik Tatvan Treni İkinci Kez Ankara'dan Uğurlandı

Turistik Tatvan Treni Ankara'dan ikinci yolculuğuna çıktı. Yarın akşam saatlerinde Tatvan'a varacak olan tren, 160 kişilik kapasite ile 1262 kilometrelik mesafeyi 28 saatte tamamlayacak.

TATVAN 6.08.2024 19:52:00 2497 0
Turistik Tatvan Treni İkinci Kez Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Tatvan Treni’ni ikinci seferine uğurlamak üzere Ankara Garı’nda yapılan törene katıldı. Bakan Uraloğlu burada yaptığı açıklamada, “Bugün  Ankara-Tatvan Turistik Trenimizi İkinci Kez Yola Çıkıyor. Bunları başlangıcı 2019 yılındaki Ankara – Kars arasındaki Turistik Doğu Ekspresi ile başladı. Bu trenm seferlerimiz çok rağbet gördü. Seyahat severlerin ve özellikle fotoğraf sanatı tutkunlarının gözdesi oldu. Turistik trenlerle yapılan bu yolculuklar, sınırlarımızı da aşarak, yabancı turistlerin de ilgi duyduğu rotalar oldu. Bitlis ve Diyarbakır'dan da turistik seferlerle ilgili talepler geldi. Ankara-Diyarbakır rotasını ve Ankara-Tatvan seferlerini 2024'te rotalarımıza ekledik. Yine aynı şekilde Kars'la Erzurum arasında bir bölgesel yolcu treni hizmete sunduk. Ankara-Çankırı arasında Turistik Tuz Ekspresi trenini hayata geçirdik. İnşallah bunları devam ettireceğiz. Özellikle Diyarbakır trenimiz biraz sınırlarımızın ötesine aştı ve Time dergisine konu oldu ve takip edilecek yüz rotadan bir tanesi olarak haber haline getirildi. Buradan da anlıyoruz ki artık trenlerimiz sadece bir seyahat aracı değil aynı zamanda sanatçılarımızın doğa severlerin katıldığı ve artık tatillerin planlandığı rotalar haline gelmiş durumdadır. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde; Konya-Adana-Konya arasında Toros Ekspresiyle, Zonguldak-Karabük Treni’yle, ya da Pamukkale Ekspresi, Ege Ekspresi, Göller Ekspresi, Güney Kurtalan Ekspresi ile ilgili düzenlemelerle yerli ve yabancı misafirlerimizin rotalarını zenginleştireceğiz.” şeklinde konuştu.
Bakan Uraloğlu, turistik Tatvan seferlerine ilginin artacağını da düşündüklerini ifade ederek,
"Ankara'dan Tatvan'a 1262 kilometrelik bir güzergah için yola çıkılacak. Güzergahta 28 saatlik keyifle sürecek bir yolculuktan bahsediyoruz. Bu trenimiz gidiş istikametinde Elazığ'da, dönüş istikametinde de Sivas'ta mola vererek oralardaki turistik ve ticari destinasyonlara da katkı sağlayacak. Toplam 160 kişilik bir kapasitemiz söz konusu. Yarın akşam saatlerinde trenimiz Tatvan'a ulaşmış olacak. Yolculuğun ilk etabı böylece tamamlanmış olacak. Cuma günü de yine Tatvan'dan yola çıkarak cumartesi günü öğle saatlerinde burada olacak." ifadelerini kullandı.
Uğurlama töreninde konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, "Türkiyenin yeni turistik treni ikinci seferini gerçekleştirmek üzere yola çıktı. Kadim Şehir Bitlisimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak ve turizmine ivme kazandıracak. Bu özel yolculuk, tarihi ve kültürel değerlerle dolu doğa harikası manzaralar sunuyor.  Trenin güzergahında Elazığ'da 3 saatlik bir turizm molası verilecek. Yolcular, bu süre zarfında Elazığ’ın kültürel ve tarihi dokusunu keşfetme fırsatına sahip olacaklar. Dönüş yolculuğu ise Tatvan’dan başlayacak ve Sivas’ta 3 saatlik bir duraklama gerçekleştirilecek. Yolcular, Sivas’ta vakit geçirerek şehrin zengin kültürel mirasını yakından tanıyabilecekler. Turistik Tatvan Treni, yolculuğuyla seyahat severlere unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor ve tarihi ve kültürel değerleri görme imkanı sağlıyor." şeklinde konuştu.
AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu ise yaptığı konuşmada. "Turistik Tatvan trenimizin ikinci seferini Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu, ile birlikte uğurladık. Basın mensuplarının yoğun katılımı ile uğurladığımız trenimizde, seyahat severlerimiz  Bitlis’imizin Tarihi ve  Turistik mekanları ile eşsiz  Mutfağı ile tanışma fırsatı bulacak.Tüm seyahat severleri Bitlis’imizi görmeye bekliyoruz." şeklinde konuştu.
Bugün akşam saatlerinde Tatvan'da olması beklenen tren için Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu ve Kurum amirleri ile birlikte vatandaşlar da ikinci sefer için hazırlanan karşılama programında yer alacak. Bir sonraki gün Nemrut  Krater Gölü ve Bitlis Merkez ziyaretleri gerçekleştirilecek. Dünyanın ikinci Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölüne düzenlenecek olan gezinin ardından Bitlis merkezdeki tarihi mekanlar ziyaret edilecek. Bitlis’e özgü Büryan kebabı yiyecek olan misafirler, sırasıyla Ahlat ve  ardından Tatvan sahil parkında programa katılacak. Program misafirlerin Van’a uğurlanması ile sona erecek. 
Uğurlama törenine; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

 

TATSO ile İstanbul Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

BEÜ'de Engelli Öğrenciler İçin İftar Programı Düzenlendi

Tatvan’da Acil Hasta İçin Ekipler Seferber Oldu

Bitlis’te Ölçü ve Tartı Aletlerine Yönelik Denetimler Sürüyor

Bitlis Eren Üniversitesi’nden 14 Proje ile ÜNİDES Desteği Almaya Hak Kazandı

Bitlis’te Karla Mücadele Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

Bitlis’te Bağımlılıkla Mücadele İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı

Bitlis Belediyesi’nde Kadın Personellere 8 Mart İftarı

Bitlis’te Yeşilay Haftası Satranç Turnuvası Tamamlandı

KAR TATVAN’I ESİR ALDI: İLÇE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kaymakam Demirer, Köy Ziyaretinde Hem Vatandaşları Hem Şehit Ailelerini Unutmadı

Bitlis’te Kar Temizleme Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

Güroymak’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Karla Mücadele Ekipleri Zorlu Kış Şartlarında Hastaya Ulaştı

Tatvan Devlet Hastanesi Yönetiminden Sağlık Çalışanlarına İftar İkramı

Bitlis Spor’dan Iğdır Deplasmanında Gol Şov: 8-0

CHP Bitlis Kadın Kolları’ndan 8 Mart Mesajı

BEÜ’DE AKADEMİK BÜYÜME SÜRÜYOR: ELMASTAŞ DÖNEMİNDE 4 FAKÜLTE KURULDU

Tatvan’da İftar Saatine Yakın Trafik Yoğunluğu Yaşanıyor

TATVAN’DAKİ CAMİLERİN TEMİZLİK VE BAKIMINA YÜKÜMLÜLERDEN DESTEK

Bitlis’ten 17 Proje TÜBİTAK 2204-B Van Bölge Finaline Davet Edildi

Bitlis’te Dünya Yetimler Günü Dolayısıyla İftar Programı Düzenlendi

Filistin’in Hikâyeleri Sinemaya Taşınıyor

Kaymakam Demirer Futsal Ligi Heyecanını Tribünden Takip Etti

Bitlis’te Sağlık Hizmetleri GÖREN Sistemiyle Değerlendirildi

Akif Manaf’a Küresel Barış Ödülü

Tatvanlı Sağnıç Kardeşlerin Kitapları Okuyucuyla Buluştu

Tatvan’da “Sürdürülebilir Su Yönetimi: Su Hasadı” Konferansı

Bitlis’te Okullarda Eş Zamanlı Deprem Tahliye Tatbikatı

Tatvan’da Van Gölü ve Karlı Dağlar Kartpostallık Görüntüler Oluşturdu

Yükleniyor

loading

Akif Manaf’a Küresel Barış Ödülü

Yazar Akif Manaf’a Doğayla Barış Ödülü Verildi

Akif Manaf’a Bir Barış Ödülü Daha: Dünyaca Ünlü Yazar Egeyön Barış Ödülünü Aldı

Ünlü Yazar Akif Manaf’a 2025 International Peace Prize Ödülü

Genel Müdür Çay: “Somut sonuçlar üreten iş birliklerini kararlılıkla sürdüreceğiz”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Basın Çalışanlarına Özel Ayrıcalıklar

Basın İlan Kurumu, Dijital Dönüşüm Ekseninde Haberciliğin Geleceğini Ele Alıyor

Basın İlan Kurumu’ndan Kapsamlı Mevzuat Düzenlemesi

BİK Genel Müdürlüğüne Abdulkadir Çay Atandı

BİK Genel Müdürü Erkılınç Emekli Oldu

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adaylığından çekildi

Mehmet Emin Geylani İlk İcraatını Gerçekleştirdi

Başkan Geylani, Mazbatasını Alıp Göreve Başladı

Kaymakam Özkan’dan “hayırlı olsun” ziyareti

AK Parti heyetinden Kaymakam Özkan’a ziyaret

Başkanı Aksoy’dan Veda Mesajı

HDP Tatvan’da sonuçlara itiraz edecek

TATVAN SEÇİM SONUÇLARI

BİTLİS İL GENELİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

TATVAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI AK PARTİ ADAYI M.EMİN GEYLANİ KAZANDI

Nisan Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Mart Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Ekim Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Eylül Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Temmuz Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Haziran Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

EYLÜL AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

AĞUSTOS AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Vali Karakaya, AMATEM Hizmet Binasında İncelemelerde Bulundu

İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Açıklandı

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu SMA hastası Ece zamanla yarışıyor

Karatay: Ben ‘hurma yemeyin’ dedim ama…

Tuz yiyerek zayıflayabilirsiniz!

Halsizliğin bir numaralı düşmanı!

Ayak mantarı tedavisi

Popüler sivilce ilacı öldürüyordu!

Karpuz tohumunu kaynatıp içerseniz…

Kafa kaşıntısı neden olur?

Van, Bitlis ve Hakkari’de “Dijitalleşme ve Sosyal Medya Yönetimi” eğitimi

YÖK’ten Fenerbahçe Üniversitesi’nde inceleme

Rehberler Antalya’da buluştu

İzmirli gençlerden ‘Enginarlı’ lezzetler

‘Beğeni bağımlılığı artırıyor’

Özel kurumlar ortaokul öğrencileri için yurt açabilecek!

Bahçeşehir Robotik Takımı Amerika’dan 2 ödülle döndü

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14